НОВИНИ

Ясен Петров: Победа срещу Литва може да ни отвори вратата към Световното

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:42, 27.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
ясен петров победа литва отвори вратата световното
Слушай новината

Селекционерът на Българския национален отбор по футбол Ясен Петров сподели в интервю, че победа на "лъвовете" срещу Литва може да отвори вратата на нашия тим към място на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Българите гостуват на аутсайдера в групата на 9 октомври, като мачът на стадиона във Вилнюс е с начален час 16.00 българско време.

Ясен Петров сподели, че в отбора всички са концентрирани върху този двубой и задачата е той да бъде спечелен.

"Не искам да слагаме каруцата пред коня. Имаме шанс, не мога да кажа, че нямаме шанс. Първо, най-важният мач е следващият, и той е мачът с Литва. Евентуално този мач може да ни отвори врата, трябва да го вземем. Затова сме концентрирани да отидем в Литва и да дадем най-доброто от себе си. Те ще са максимално мобилизирани, защото записаха тежка загуба от Италия, ще играем на изкуствен терен. Това ще е нещо коренно различно за нас, но въпреки всичко нашето желание е да отидем и да победим", коментира българският специалист в сутрешния блок на бТВ.

Селекционерът на България разкри още, че до момента се чувства комфортно на поста си, допълвайки, че не е имал никакви проблеми с хората от БФС.

"Дали имам комфорт от страна на БФС? Изключителен. Договорът ми е за 1+1 година, това е решение на футболния съюз. До този момент имам абсолютен комфорт, нямам проблем с никой", завърши Ясен Петров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реваншът между Джошуа и Усик ще е най-вероятно през февруари
Реваншът между Джошуа и Усик ще е най-вероятно през февруари
"Ролинг Стоунс" с първи концерт след смъртта на Чарли Уотс
"Ролинг Стоунс" с първи концерт след смъртта на Чарли Уотс