НОВИНИ

Ясен Петров: Видях мъже

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 29.03.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
ясен петров видях мъже

Националният селекционер Ясен Петров сподели, че е останал доволен от поведението на неговите момчета, въпреки загубата с 0:2 от Италия на Националния стадион "Васил Левски".

Петров сподели, че футболистите са дали всичко от себе си, но не са имали щастието да отбележат във вратата на "Скуадра Адзура".

"Мисля, че нашите момчета дадоха всичко от себе си срещу много силен отбор. Италианците не искам да ги коментирам, защото са наистина добри. За нашите футболисти- сбиха се, искаха да отбележим, а и имаше умора. Имаше някои спорни моменти, в които можеше и на нас да ни се усмихне щастието да отбележим гол, но класата си е класа. Аз съм доволен, защото видях мъже., започна селекционерът.

Не бе подмината и ситуацията с дузпата в края на първата част, като според наставника 11-метровият наказателен удар е дошъл в най-неподходящия момент за "лъвовете".

"Отново ще изгледам ситуацията с дузпата. Голът падна в много неприятен момент, защото падна две минути преди края. Исках и второто полувреме да играем по същия начин, ако бяхме се прибрали на почивката при 0:0. Можеше да ги издебнем, да ги излъжем, за да отбележим и ние гол, но това е футболът. Имахме и ние възможност да получим дузпа, но съдията така е преценил.", сподели бившият наставник на Левски.

Селекционерът завърши с това, че е доволен от играта на Андрей Гълъбинов и Спас Делев в нападение, макар че трикольорите така и не съумяха да стигнат до гол.

"Имахме нова атака, видяхте, че Андрей Гълъбинов спечели 13-14 единоборства. Него го запазихме специално за днес и той се представи много силно срещу високи централни защитници. Идеята ни беше Спас Делев, който е много бърз да бъде около него и донякъде този ни план се получи. След това потърсихме включването с втори таран като Атанас Илиев, защото трябваше и да рискуваме, но не се получи да отбележим гол", завърши Ясен Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бетонирани дървета по пътя София - Варна
Бетонирани дървета по пътя София - Варна
Освободиха частично контейнеровоза от Суецкия канал
Освободиха частично контейнеровоза от Суецкия канал