НОВИНИ

Йордан Минчев се включи в български отбор на 3х3 в Кипър

йордан минчев включи български отбор 3х3 кипър
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
20:33, 12.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският отбор SMARTASS СОФИЯ с участието на Йордан Минчев взе участие в LiteQuest квалификационен турнир от световния тур на ФИБА 3х3, съобщи bball.bg.

Opap Limassol 3×3 2023 – Road to Netanya Challenger се проведе в Лимасол (Кипър) и бе квалификация за Challenger турнир от световния тур на ФИБА 3х3.

За участието в дебютния турнир в отбора на SMARTASS СОФИЯ се включиха освен крилото на Рилски спортист и мъжкия национален отбор Йордан Минчев, гардът на Черноморец Николай Титков, играещият в Словения Александър Стоименов и Дамян Стоянов.

Българите попаднаха в група C, където бяха още съставите на Bucharest Stiinta (Румъния), националния отбор на Кипър 3×3 и миксирания отбор на Swish. В своя поток родният представител записа загуба – от домакините с 13:15 и две победи – съответно над румънците Stiinta със 17:10 и над Swish с 21:7 в първия ден на турнира. Това даде право на българите да се класират във фазата на елиминациите като втори тим в групата.

На 1/4-финалите SMARTASS СОФИЯ отстъпи на националния отбор на Гърция до 23 г. с 18:21. Така българският тим зае 5-то място в класирането на надпреварата.

"Целта на 3х3 София е организирането на колкото е възможно по-голям брой турнири за деца и корпорации за популяризиране на 3х3 баскетбола, както и участие и класиране на мъжки отбори от България в състезания от световния тур на ФИБА 3х3" сподели пред BBALL.BG Александър Овчаров – мениджър на 3х3 София.

"Добро начало на лятото, показахме потенциал и имаме върху какво да работим", добави Иван Тилев – треньор в организацията.

Квотата за участието в Netanya Challenger в Израел бе спечелена от сръбския Neoplanta 3×3, победил на финала Rising start Athens от Гърция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции след напрежението пред кино "Одеон"
Реакции след напрежението пред кино "Одеон"
Българските национали останаха без полуфинали в първия ден на европейското първенство по борба до 17 години
Българските национали останаха без полуфинали в първия ден на европейското първенство по борба до 17 години