НОВИНИ

Юрген Клоп: Има причина никой да не е печелил четири трофея в Англия

Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 08.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели след равенството 1:1 с Тотнъм, че от този мач е проличало защо в Англия никой до този момент не е печелил куадрупъл (четири трофея в един сезон).

„Труден мач, но съм наистина доволен от представянето на моите момчета срещу топ отбор, който може да играе в Шампионската лига следващия сезон. Те имат нападатели от световна класа, настроени за контраатака. Това прави работата за съперника труден, запазихме спокойствие при 0:1 и стигнахме до изравняването”, сподели Юрген Клоп.

Ливърпул е на първо място в класирането с равен брой точки с Манчестър Сити, който обаче е и с мач по-малко.

„Изправихме се пред съперник, който играе на контраатаки след цяла седмица за подготовка, приемаме това и равния резултат. Ще продължим. Не бяхме уморени. Когато играеш срещу топ отбори, имаш нужда и от късмет в решаващите моменти“, каза още мениджърът на Ливърпул.

Ливърпул продължава борбата за четири трофея в един сезон. Тимът спечели Купата на лигата, като се класира за финала на ФА Къп. Тимът се бори за титлата с Манчестър Сити и има всички шансове за трофей в Шампионската лига, достигайки до финала срещу Реал Мадрид.

„Не съм щастлив, но не съм и толкова тъжен, колкото са играчите в момента и моя работа е да обясня защо се случва нещо подобно. Хари Кейн и Хюн-Мин Сон бяха напълно отпочинали, затова беше толкова трудно. Ето защо спечелването на четири трофея е толкова малко вероятно. Има причина никой да не го е правил в Англия. Ще продължим напред“, каза още Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Половин година след пожара в блок в Благоевград жители все още не могат да се приберат по домовете си
Половин година след пожара в блок в Благоевград жители все още не могат да се приберат по домовете си
Какво следва след евакуацията на цивилни от "Азовстал"?
Какво следва след евакуацията на цивилни от "Азовстал"?