НОВИНИ

Юрген Клоп: Почти перфектна вечер за нас

Ливърпул Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:58, 04.11.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп окачестви победата на неговия тим над Атлетико Мадрид с 2:0 в Шампионската лига като „почти перфектна“, изтъквайки контузията на Роберто Фирмино като единствения отрицателен момент.

Ранни голове на Диого Жота и Садио Мане бяха последвани скоро от директен червен картон за бранителя на Атлети Фелипе, което направи вечерта комфортна за „червените“ – тимът е вече в серия от 25 поредни мача без загуба във всички турнири.

Въпреки това Роберто Фирмино напусна терена преждевременно през втората част с проблем в адуктора, а списъкът с контузени в редиците на Клоп продължава да се увеличава преди гостуването на Уест Хем във Висшата лига през уикенда.

„През втората част контролирахме мача и бяхме спокойни. Имаме невероятен график и дори когато контролирахме двубоя, загубихме играч заради контузия в лицето на Боби Фирмино. Да, хората може би искаха още попадения, но ние създадохме възможности, вкарахме гол, който беше отменен. Така че мисля, че мачът беше почти перфектен за нас. Отбелязахме головете в точните моменти. Атлетико започна много по-атакуващо отколкото в първия мач. Но ние се защитихме добре и след това два невероятни паса от Трент. След това ситуацията с червен картон, това не ни хареса да играем срещу десет човека. Но трябва да си внимателен. Те отбелязаха гол, не разбрах защо той беше отменен, но в края мачът завърши 2:0 и това бе страхотно“, каза германският специалист.

Клоп добави, че е сменил автора на втория гол Мане, тъй като се опасявал от евентуален втори жълт картон за сенегалския нападател на мърсисайдци. След изгонването на Фелипе, Мане на няколко пъти бе сритван и провокиран от съперникови играчи и мениджърът на Ливърпул в крайна сметка реши да не рискува, като го замени на почивката с Фирмино.

„Мисля, че всички на стадиона го очакваха. Това беше правилното решение и аз се мразех за него повече отколкото можете да си представите. Не бях притеснен, че Садио не може да контролира емоциите си – той бе спокоен, но топката е във въздуха за игра с глава и играчът на Атлетико пада на земята. Всички видяхме какво правеха футболистите на Атлети, как се търкаляха и опитаха да изравнят играчите на терена. Не ми хареса да извадя Садио, но беше правилното решение“, завърши той.

Ливърпул се класира за осминафиналите на Шампионска лига след четвъртата си поредна победа в група В, където са още тимовете на Атлетико, Милан и Порто.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спря плановият прием в болниците. Как го приемат пациентите?
Спря плановият прием в болниците. Как го приемат пациентите?
ВАС отмени двойното броене на резултатите от изборите
ВАС отмени двойното броене на резултатите от изборите