НОВИНИ

Юрген Клоп разкри какво е казал на играчите си на почивката срещу Виляреал

Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 04.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри какво е казал на футболистите си на полувремето в реванша с Виляреал (3:2).

„Мърсисайдци“ се класираха за финала в Шампионската лига след победа с 3:2 във втория двубой. Виляреал обаче поведе с 2:0 до почивката, но след това гостите направиха пълен обрат. От първия мач Ливърпул имаше преднина от 2:0.

Мърсисайдци стигнаха до битката за трофея в Шампионската лига, където ще играят с победителя от срещата Реал Мадрид - Манчестър Сити.

„По време на почивката казах на играчите, че трябва да играят по-добре през второто полувреме, отколкото през първото. Помолих помощниците си да намерят пример за това, което направихме правилно преди почивката. Пример, който бихме могли да използваме отново, за да покажем на играчите, за да им напомня какво да правят, но момчетата ми отговориха: „Няма такива“, сподели Юрген Клоп след срещата в Испания.

“Затова просто казах на момчетата, че трябва да намират по-често свободни зони, да бъдат по-гъвкави и да спрат да помагат на Виляреал”, допълни мениджърът.

“Диого Жота не беше нашият проблем през първото полувреме. През първото полувреме имахме 11 проблема на терена“, сподели още Клоп.

Мениджърът на Ливърпул похвали работата на своя съперник Унай Емери във Виляреал.

„Какъв невероятен стадион, каква невероятна работа върши Унай тук. Съперникът игра добре, но ние заслужавахме да победим”, допълни треньорът.

„Фактът, че успяхме да се върнем в мача, е наистина впечатляващ. Имаме чувството, че сме изиграли 500 мача през този сезон, така че тази победа е огромна", каза още Юрген Клоп.

Ливърпул се класира за десетия си финал в най-престижния европейски клубен турнир и трети в последните пет години. Tимът очаква победителя от двубоя между Реал Мадрид и Манчестър Сити, които тази вечер се изправят в реванш след 4:3 за "гражданите" в първата среща.

Финалът на Шампионската лига ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж на 28 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на "Български пощи"
Богдан Теофанидис е новият и.д. директор на "Български пощи"
Георги Шопов: Недостиг и липса на строителни материали няма, проблемът е с покачването на цените
Георги Шопов: Недостиг и липса на строителни материали няма, проблемът е с покачването на цените