НОВИНИ

Юрген Клоп се оплака от съдиите след загубата от Уест Хем

Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:51, 08.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази разочарование от съдийските решения след загубата от Уест Хем с 2:3 миналата вечер, която сложи край на серията от 25 поредни мача без поражение за мърсисайдци.

"Червените" бяха единственият отбор във Висшата лига без загуба от началото на сезона преди визитата си в Лондон, а Клоп остана недоволен от решението да не се отсъди фаул срещу Алисон при първия гол на "чуковете", както и да не се покаже червен картон на Арън Кресуел за опасно влизане срещу Джордан Хендерсън.

И двете ситуации бяха разгледани от ВАР, но първоначалното решение на главния съдия Крейг Поусън не бе променено.

"Първият гол е фаул срещу вратаря. Ръката на Огбона отива срещу ръката на Алисон, така че той няма как да хване топката. Няма никаква логика. ВАР излезе с типичното оправдание, че това не е явна и очевидна грешка. Какво може да направи Алисон, затова вратарите за защитени в определени моменти. Хората ще кажат, че търся оправдания, но не е така. Приемам, че не сме толкова добри, че не можем да губим мачове. Днес загубихме, не е приятно, но го приемам. Но в такива ситуации имаме нужда от нормални решения, а нямаше такива", каза Клоп след двубоя.

"Кресуел? За мен това е безразсъдно влизане. Въпреки че той докосва топката, не може да влизаш така, защото може да стане всичко. Той докосна топката, но трябва да контролира тялото си. Тези две ситуации повлияха на мача, но в крайна сметка Уест Хем спечели трите точки. Те не са отговорни за решенията на ВАР", допълни треньорът на Ливърпул.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на протест заради лошото състояние на пътя в Нови хан
Жители на протест заради лошото състояние на пътя в Нови хан
Завишени нива на фини прахови частици са отчетени в София днес
Завишени нива на фини прахови частици са отчетени в София днес