НОВИНИ

Започна виртуалната среща Байдън - Путин

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
18:57, 07.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Виртуална среща между лидерите на САЩ и Русия. Основна тема на видеоконферентния разговор, който продължава и в момента, между Джо Байдън и Владимир Путин е нарастващото напрежение между Москва и Киев.

От Кремъл коментираха, че не очакват пробив в отношенията с Вашингтон. Според източници от Белия дом, Байдън ще отправи предупреждение към Путин, че евентуални военни действия срещу Украйна няма да бъдат оставени без последствия.

Според източници от американското разузнаване Русия планира в началото на следващата година да започне настъпление срещу Украйна със 175 000 войници. Киев твърди, че Русия вече е струпала около 100 000 войници по общата им граница.

Москва категорично отхвърля всякакви намерения за инвазия. Преди срещата Байдън е координирал с европейски лидери позицията на Вашингтон спрямо Русия.

Германия, Великобритания, Италия и Франция са потвърдили подкрепата си за териториалната цялост на Украйна. Срещата се провежда по защитен видеоканал и засега не се предоставят кадри за медиите.

Това е вторият разговор между Байдън и Путин тази година. Първата им среща беше на 16 юни в Женева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за шофьорите: Снежна покривка натрупа на прохода "Предела"
Предупреждение за шофьорите: Снежна покривка натрупа на прохода "Предела"
Левандовски не се трогна от хвалбите на Меси
Левандовски не се трогна от хвалбите на Меси