НОВИНИ

Започват плейофите в Националната баскетболна лига

Милен Костов
от Милен Костов
10:41, 02.05.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
ЦСКА - Левски
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

На 2 май, вторник, ще се изиграят първите срещи от плейофите в Националната баскетболна лига.

Лидерът в класирането на редовния сезон Рилски спортист ще посрещне Академик Пловдив в зала "Арена Самоков". Самоковци демонстрираха отлична форма в хода на първенството, като загубиха само 4 от 30-те си срещи. Последната им загуба обаче дойде именно от пловдивчани. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров отстъпиха във визитата си в Пловдив с 83:87. У дома обаче самоковци бяха далеч по-убедителни срещу този съперник и постигнаха победа с 35 точки - 95:60.

Шампионът Балкан започва похода си към защита на титлата с домакинство на Берое. В това съперничество откриваме прилики с мача между Рилски спортист и Академик Пловдив. Макар ботевградчани да са сочени като фаворити, последната им загуба дойде именно от Берое в Ботевград с 82:83. На старозагорци ще им бъде трудно да покорят коша на противника, защото отборът на Петър Златанович демонстрира най-добрата защита в редовния сезон, допускайки само 2275 точки. Берое пък има най-пропускливата защита в първенството сред отборите в плейофите с допуснати 2677 точки.

ЦСКА и Левски излизат един срещу друг във Вечното дерби. "Сините" са с най-слабо нападение сред отборите от плейофите. В хода на редовния сезон играчите на Димитър Ангелов отбелязаха едва 2399 пункта. В края на март Левски се наложи над столичния си съперник във финала за Купата на България. По всичко изглежда, че възпитаниците на Росен Барчовски ще търсят реванш за болезнената загуба.

Черноморец спечели домакинските си сблъсъци със Спартак Плевен в зала "Бойчо Брънзов" с 88:81 и 90:76, но плевенчани триумфираха на свой терен с 84:77 в зала "Балканстрой".

Всички срещи започват в 19:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Сарафов: Единодушното заключение е, че се касае за концентриран и насочен взрив
Борислав Сарафов: Единодушното заключение е, че се касае за концентриран и насочен взрив
Ню Джърси Девилс отстрани Ню Йорк Рейнджърс в решителен седми мач
Ню Джърси Девилс отстрани Ню Йорк Рейнджърс в решителен седми мач