НОВИНИ

Зенит спря Челси за първото място в група "Н" след луд мач с шест голa

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:31, 08.12.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
зенит спря челси първото група луд мач шест голa
Слушай новината

Отборите на Зенит (Санкт Петербург) и Челси направиха зрелищно равенство 3:3 на стадион "Крестовский" в Санкт Петербург и по този начин предопределиха класирането в група Н на Шампионската лига.

Действащият шампион в надпреварата Челси до последно се виждаше като крайния победител в групата, но в 94-та минута Магомед Оздоев вкара за 3:3, което остави лондончани на второ място в крайното подреждане след отбора на Ювентус, който спечели с 1:0 срещу Малмьо.

Така "бианконерите" финишират на върха в тази група и заедно с Челси продължават към 1/8-финалите в Шампионската лига. Третото място праща Зенит в турнира Лига Европа на пролет, докато Малмьо се сбогува с европейските клубни турнири.

Гостите поведоха след по-малко от 90 секунди игра, когато след центриране от ъглов удар Рос Баркли отклони топката към Тимо Вернер, който нямаше как да сбърка от непосредствена близост на празна врата и откри резултата.

Зенит постепенно се отърси от първоначалния шок и успя да изравни резултата в 37-ата минута чрез Клаудиньо, който беше оставен непокрит в наказателното поле на Челси и с глава преодоля Кепа Арисабалага за 1:1.

Само три минути по-късно руския тим стигна и до пълния обрат чрез Сердар Азмун, който бе изведен очи в очи със стража на гостите и след като го преодоля прати топката за втори път във вратата на лондончани.

Играчите на Томас Тухе обаче намериха сили да стигнат до обрата след почивката, като в 62-ата минута чудесна триходова комбинация между Зиеш, Вернер и Лукаку завърши с гол на белгиеца, който изравни резултата.

Пет минути преди края на редовното време пък Тимо Вернер вкара втория си гол в мача, който изведе английския тим напред в резултата и го върна на върха в тази група Н.

В 94-ата минута обаче Зенит отново размести крайното подреждане в групата, след като Магомед Оздоев се разписа със страхотен гол от дъгата на наказателното поле.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Кирилов пред БНТ: Славия има силите за топ 3 в шампионата
Радослав Кирилов пред БНТ: Славия има силите за топ 3 в шампионата
Четвъртък носи слънчево време и затопляне
Четвъртък носи слънчево време и затопляне