НОВИНИ

„БАИТ“ връчи наградите си за принос в развитието на информационните технологии

За осми път Българската асоциация по информационни технологии „БАИТ“ връчи своите награди за принос в развитието на информационните и комуникационни технологии у нас. Големият приз грабна образователната платформа Уча се, а наградата връчи лично президентът на България Румен Радев.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:42, 27.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Камъкът си тежи на мястото. На това се е научил младият предприемач Дарин Маждаров, който е използвал 8 години от живота си, за да се образова зад граница. Още докато е там, прави сайт, чрез който децата могат да си учат уроците толкова лесно, колкото и да си играят.

Дарин Маджаров - основател на образователна платформа: Гледаме дългата игра - те да получат уменията, с които след това да станат успешни и щастливи хора в България и по света - където искат да бъдат.
;

Оказва се, че един от тях е и.. президентският син.

Румен Радев - президент на Република България: 8 посещения, 22 изгледани минути, 2 завършени теста. Това е седмичният отчет на моя син.

Президентският син се забавлявал с видео-уроците, но не му харесвало, че баща му получава седмичен отчет. Това разказа президентът, според когото платформата дава пример какви характеристики трябва да има цялата образователна система у нас.

;

В началото записва сам над 500 урока. След като вижда жаждата за знания на българските ученици, прекъсва докторантурата си в чужбина и се връща в родината. За да образова.

Дарин Маджаров - основател на образователна платформа: Не се правя на велик герой, върнал се да поправя неща и така нататък.. Просто тук е хубаво! Тук е хубаво! Има една страхотна тенденция да се прибират хора с много високи умения, да стартират проекти, бизнеси и така заедно да подобряваме България.

Днес в платформата има 14 хиляди видео урока по всеки предмет от I до XII клас и тя се използва от над 500 000 ученици и учители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещето на изкуствения интелект - лекция на д-р Хироши Ямакава в БАН
Бъдещето на изкуствения интелект - лекция на д-р Хироши Ямакава в БАН
Над 50 са случаите на морбили в страната
Над 50 са случаите на морбили в страната