НОВИНИ

Бедствено положение в общините Самуил и Дулово

След падналите обилни снеговалежи, най-тежко остава положението в Североизточна България. Десетки села са без ток, а някои - и без вода. Община Самуил в Разградска област обяви бедствено положение. Почистващите машини не успяват да се справят с навяванията. Бедствено е положението в община Дулово, Силистренско. Половината от селата там са без ток, има затруднения с доставките на хляб. Усложнена е пътната обстановка в цялата Силистренска област.

bnt avatar logo
от Маргарита Иванова - Силистра
18:57, 18.01.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Снежната обстановка в Силистренска област продължава да създава проблеми. Непроходим е пътят от Силистра за Добрич, проблемни участъци има и по главните пътища за Русе и Шумен. Остава бедственото положение в община Дулово, където все още няма достъп до няколко села. Без ток са 6 населени места в областта.

Дуловската община осъмна напълно блокирана в снега. Цял ден тежки машини пробиват пътища до населените места, но все още има откъснати села.

Юксел Ахмед - кмет на община Дулово: "Тези села са без достъп - Руйно и Яребица, село Правда също нямат ток, нямат връзка с общината. Затруднена е доставката на хранителни продукти в селата Златоклас и Чернолик."

От студа мокрият сняг се е втвърдил и навяванията се разбиват трудно.

Шамседин Мюслюм - шофьор на снегорин: "Много трудно... -Вие от къде идвате сега? - Бях в Черковна, след това отивам в Межден след това отивам във Водно. От 4 часа сутринта съм."

Труднопроходими участъци има и по главните пътища. А хората недоволстват, защото пътуват с часове.

- Пътуваме от Полша, там също вали сняг, обаче пътищата са отворени. Дойдохме до Силистра едвам. От сутринта сме влезли през Русе не можем да се доберем до Добрич.

- Колко часа пътувате това разстояние?

- 100 километра от 6 часа сутринта...сега е 5 часа следобед вече.

- Плащаме данъци на тая държава, обаче обслужване никакво. Едвам едвам. Моята съпруга е в болницата няма как да отида при нея. ...Просто трагедия и това е.

Десетки коли са затънали в преспите от снощи до сега. Пътници са евакуирани и приютени в кметства, гари и общински помещения в Кайнарджа, Дулово и Тутракан. Заради непочистен участък от пътя за Русе се образува километрична опашка часове наред.

Спасителни екипи транспортираха 20-годишна родилка от съседното румънско село Остров, която не успяла да стигне до болницата в Констанца. В полунощ жената е родила момченце в АГ-отделението на Силистренската болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още над 170 населени места в страната са без ток заради снега
Все още над 170 населени места в страната са без ток заради снега
Вода наводнява къщите в квартал “Кръстова вада“
Вода наводнява къщите в квартал “Кръстова вада“