НОВИНИ

Борисов и Звиздич обсъдиха създаването на регионална авиокомпания за Балканите

Среща на премиера Бойко Борисов с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. "Политическият елит на Балканите разбра, че единственият път е към Европейския съюз и НАТО", заяви след срещата Борисов. Двамата обсъдиха създаването на регионална авиокомпания, която да свърже столиците на Балканите. Звиздич потвърди, че страната му ще участва в Срещата Европейски съвет - Западни Балкани през май в София.

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 13.04.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Денис Звиздич, предс. на Съвета на министрите - БиХ: Разговаряхме за една идея, която може би ще се осъществи, една регионална авиокомпания, която да свърже столиците на онези държави, които нямат свои национални авиокомпании, каквато е БиХ, Македония, Албания и т.н. Аз помолих моя уважаван приятел и премиер Борисов с правителството да разгледат възможността за една такава инициатива, а ние ще изпълним нашите задължения в рамките на една такава идея.
Бойко Борисов, министър-председател: От една страна, съм оптимист и нещо, което много ме радва, защото напоследък общуваме много, политическият елит на Балканите разбра, че единственият път ЕС и НАТО и по тая тема няма спор, сиреч трябва да се работи максимално бързо и да се използва тази инерция, която създадохме за тези няколко месеца. Аз се надявам с общи усилия да убедим колегите в Европа, че не можем да казваме след 20 години ще приемем държавите от Западните Балкани, трябва да им дадем перспектива, и то реална.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какви оръжия разполагат САЩ и Русия край Сирия?
С какви оръжия разполагат САЩ и Русия край Сирия?
Лек автомобил се обърна на Цариградско шосе в София
Лек автомобил се обърна на Цариградско шосе в София