НОВИНИ

Борисов с изказване пред Седмия глобален бакински форум в Азербайджан

Всички страни трябва да работят за среща НАТО-Русия. Това заяви в изказването си пред Седмия глобален бакински форум в Азербайджан премиерът Бойко Борисов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:00, 14.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пред форума той беше категоричен, че надпреварата във въоръжаването винаги е пряко свързана със социалните системи и колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкова по-малко има за социални дейности.

С азербайджанския президент Илхам Алиев Бойко Борисов обсъди участието на каспийската държава в изграждането на европейския газов хъб "Балкан" и посочи Азербайджан като един от основните източници на газ за него.

Темата Борисов засегна и в изказването си пред форума.

Бойко Борисов, премиер на България: Неслучайно ние в България го кръстихме газоразпределителя "Балкан". За да може всички балкански държави да го имат за свой, защото той ще пренася диверсифицирана азерска втечнена газ, която ще идва. И се казва "Балкан". Всички Балкана го имат за свой, така няма да говорим за турски, сръбски,български и черногорски и албански потоци. "Балкан" е символ на Балканите и мисля че ще се приеме много добре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Преговорите за F-16 ще приключат до юни
Каракачанов: Преговорите за F-16 ще приключат до юни
Румен Радев: Българската икономика трябва да се преструктурира
Румен Радев: Българската икономика трябва да се преструктурира