НОВИНИ

Дни на италианската култура в България

За 14-та поредна година в България ще се проведат дни на италианската култура. Идеята е в рамките на следващите два месеца българите да могат да усетят духа на Италия.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:33, 15.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Музика, литература, кино - това е само част от програмата, на която ще могат да се насладят почитателите на италианската култура. За да представи събитията, италианският посланик Стефано Балди избра да говори от името на един българин в София и как той би могъл да прекара деня си, потопен в италиански дух.

Стефано Балди, посланик на Италия: Бих могъл например да разгледа нашата изложба за съвременно изкуство Viva Italia в Софийска градска галерия. А като вече е в галерията, може да се качи само един етаж по-нагоре и да посети фотографска изложба. Ето, че вече е запълнил няколко часа. И тъй като денят е хубав, времето е чудесно, би могъл да се разходи по улица "Париж" и да разгледа нашата изложба от панели, посветена на 60-годишнината от подписването на Римските договори, поставили основите на ЕС. По този начин половината от денят вече е изминал, така че ще трябва да си запази време и за следващите дни от седмицата. И например утре да посети изложбата в друга столична галерия. В четвъртък може да отиде във Филхармонията, а ако остане в София до събота, ще може да чуе италианска електронна музика, а пък в неделя да отиде на опера и да гледа "Риголето".

Събития под егидата на посолството на Италия ще има и в Благоевград. А с наближаването на летния сезон, италианският дух се пренася и на морето - Созопол и Балчик, където Дворецът ще бъде домакин на фестивал за късометражно кино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Благоевградска област се оплакват от нелоялни търговци
Жители на Благоевградска област се оплакват от нелоялни търговци
​Новият френски премиер ще е Едуар Филип
​Новият френски премиер ще е Едуар Филип