НОВИНИ

Ердоган призова Германия да включи ФЕТО в списъка с терористични групировки​

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Германия, ден преди посещението си в страната, да признае движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен за терористична организация, предаде Ройтерс. Анкара смята мрежата на Гюлен, наричана в Турция Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО), за отговорна за опита за преврат през 2016 г.

bnt avatar logo
от БТА
11:55, 27.09.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света
ердоган призова германия включи фето списъка терористични групировки​

Германия по-рано отхвърли това искане на Турция, като обяви, че се нуждае от повече доказателства, свързващи мрежата с неуспелия пуч.

"Нашето главно очакване от федералната република (Германия) е да признае ФЕТО за отговорна за опита за преврат, както направи Великобритания", написа Ердоган в публикация във в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Отношенията между Анкара и Берлин бяха силно засегнати от кампанията на турските власти след осуетения преврат, довела до поставянето в затвора и на десетки германци, напомня агенцията.

Ердоган пристига днес на официално посещение в Германия, целящо подобряване на политическите и икономически отношения между двете страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липса на кворум​ провали заседанието в Народното събрание
Липса на кворум​ провали заседанието в Народното събрание
Повдигат обвинения на мъжа, задържан за убийството в Каспичан
Повдигат обвинения на мъжа, задържан за убийството в Каспичан