НОВИНИ

Гвардейският духов оркестър организира концерт, посветен на 3 март

Гвардейският представителен духов оркестър и Софийската филхармония ще изненадат столичани и гостите на София с тържествен концерт тази вечер. Поводът е националният ни празник - 3 март. Концертът започва в 19:00 часа в зала "България", a входът е свободен.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:42, 27.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.

Разнообразна програма и изцяло български автори ще прозвучат в репертоара на гвардейския духов оркестър. Изпълненията са подбрани така, че всеки да си тръгне с хубаво преживяване от концерта. За първи път, заедно с хоровата капела "Светослав Обретенов", оркестърът ще изпълни три строеви маршови песни, с които да докоснат сърцата на публиката.

Ради Радев, диригент на Националния духов оркестър: Гвардейските музиканти носят висока отговорност, носят гвардейската униформа. Те винаги са били високо подготвени, в крайна сметка са визитната картичка, както на българската армия, така и на българската държава, както в музикално, така и във военно отношение. За мен е чест, че мога да работя с гвардейския оркестър.

Заедно с гвардейския оркестър на сцената тази вечер излизат още Софийската филхармония, детският радиохор, ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, както и солистите Орлин Горанов и Емилия Валенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова в Още от деня: Няма да се върнем на този етап в парламента
Корнелия Нинова в "Още от деня": Няма да се върнем на този етап в парламента
Скандална брошура за сексуално образование предизвика напрежение в Ямбол
Скандална брошура за сексуално образование предизвика напрежение в Ямбол