НОВИНИ

Музиката на "Какао бийч" утихна в знак на протест срещу акция "Тишина"

Пореден протест на работещи в заведения в курорта Слънчев бряг срещу акция "Тишина" започна този следобед. Точно в 17 часа музиката от плажа "Какао бийч" утихна демонстративно.

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 19.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В протеста се включиха не само сервитьори, бармани и DJ-и, но и туристи, които са против акцията на вицепремиера Валери Симеонов срещу намаляването на шума в дискотеките, както и специално пристигналите у нас чужденци за фестивала "Sola summer", който беше отменен от организаторите.

Сериозно полицейско присъствие съпровождаше протестиращите. Хотелиери твърдят, че търпят огромни загуби след спирането на дискотеките след полунощ.

Недоволните носеха плакати: "Г-н Симеонов, не ни гонете в Гърция".

Междувременно проверките в Слънчев бряг продължиха и снощи. Полиция, данъчни и служители на митниците влязоха за пореден път през нощта в най-популярните заведения в комплекса и поискаха музиката след 24.00 часа да бъде намалена.

Снощи вицепремиерът Симеонов не присъства на проверките. Вечерта обаче той сигнализира Строителното министерство и ДНСК за незаконно изградени обекти на територията на хотелите "Империал" и "Амфора" в Слънчев бряг. Според него е възможно, заради атракциони, да са разрушени дюни. Строителният контрол в Бургас ще провери сигнала на Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През август морето вече е опасно за къпане
През август морето вече е опасно за къпане
Протест на къмпингуващи на плажа Корал срещу зачестилите проверки
Протест на къмпингуващи на плажа "Корал" срещу зачестилите проверки