Нов стандарт предвижда за приготвянето на хляб да се използва само брашно, без консерванти, оцветители, генномодифицирана пшеница. Как от бранша реагират на изискванията?
В пряко включване от Благоевград репортерът ни Йорданка Бакалска разговаря с Димитър Бакалов, който е собственик на верига закусвални.
Както направиха стандартите за местата, така може и за хляба. Говори се, че може би ще променят цените. Не ми се вярва. При малкия производител цената се променя, ако се вдигат ток, вода, горива.
Към момента тестените изделия се използва българско брашно, но за направата му може би се слагат и вносни пшеници, с цел подобряване на качеството. В нашите мелници не влиза най-добрата пшеница, коментира Бакалов.
Ключово споразумение: ББР и Регионалното министерство определиха как ще се плащат общински проекти
"Лукойл" продава чуждестранните си активи на "Гънвор", рафинерията в Бургас е част от офертата за сделката
България и "Райнметал" подписаха договор за изграждане на завод за барут и боеприпаси
Поредният погубен живот: "Ангели на пътя" искат справедливи присъди за шофьорите убийци