Нов стандарт предвижда за приготвянето на хляб да се използва само брашно, без консерванти, оцветители, генномодифицирана пшеница. Как от бранша реагират на изискванията?
В пряко включване от Благоевград репортерът ни Йорданка Бакалска разговаря с Димитър Бакалов, който е собственик на верига закусвални.
Както направиха стандартите за местата, така може и за хляба. Говори се, че може би ще променят цените. Не ми се вярва. При малкия производител цената се променя, ако се вдигат ток, вода, горива.
Към момента тестените изделия се използва българско брашно, но за направата му може би се слагат и вносни пшеници, с цел подобряване на качеството. В нашите мелници не влиза най-добрата пшеница, коментира Бакалов.
Предколедни намаления - реални ли са отстъпките и как да се предпазим от измами?
Кризата в шивашкия бранш в Русе – фабрики затварят, стотици остават без работа
"Лукойл" с позиция за България: Особеният управител да действа според законодателството
Разбиха престъпна група за трафик на мигранти - каналджиите взимали до 15 000 евро на човек (СНИМКИ)
Николай Попов: Камионът, който уби Сияна, не е под охрана, разхожда се, както си иска
Трима души загинаха при жестока катастрофа край Пловдив, 7-годишно дете е с опасност за живота (СНИМКИ)