НОВИНИ

Паметник на Бойко Борисов се появи на площад „Гарибалди“

На 1 април София осъмна с огромен паметник на премиера Бойко Борисов на столичния площад „Гарибалди“, предаде БГНЕС.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:49, 01.04.2019
14986
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
паметник бойко борисов появи площад гарибалди

В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата - три книги, на една от които пише БКП. Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години "Батальонът се строява".

„Идеята е свързана с цялостната идея за монументалната скулптура. Исках да покажа, че събитията, които се случват днес, утре ще бъдат история. Ще бъдат обект на възпяване или критика. Всичко, което правим, е паметник на нашето време“, разказва специално за БГНЕС скулпторът Андрей Врабчев.

С паметника той се опитва да покаже, че трябва да бъдем съзнателни и да внимаваме във всичко. „Всичко, което правим, остава като памет. Тъй като аз съм скулптор, а самата професия е свързана с паметта, използвах тези средства“, допълва авторът.

;

„Това е паметник от бъдещето, защото след време сегашните личности ще бъдат исторически личности и вероятно ще бъдат възпявани. Самият паметник е закачка и с монументалната скулптура в България. Знаете, че напоследък се направиха паметници със светещи очи, говорещи“, допълва още Андрей Врабчев.

Той не очаква никаква конкретна реакция от софиянци, които с изненада разглеждаха паметника на площад „Гарибалди“. „За мен беше важно да направя това нещо и да поставя някакви въпроси“, каза скулпторът.

Паметникът на Бойко Борисов остана за кратко. Около 10:00 часа той вече беше демонтиран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души загинаха при катастрофа на АМ Тракия
Трима души загинаха при катастрофа на АМ "Тракия"
Регионалното министерство започва разговори с превозвачите за тол тарифите
Регионалното министерство започва разговори с превозвачите за тол тарифите