НОВИНИ

По европътя на СДС към ГЕРБ - коментар на Румен Христов и Владимир Кисьов

За СДС и пътят ѝ към ГЕРБ в студиото на "Още от деня" гости бяха Румен Христов, председател на СДС и Владимир Кисьов, член на Националния съвет на синята партия. Скандалът с апартаментите в ГЕРБ води до оставка, след оставка. Чака се едно решение, коментаторите и анализаторите предлагат всякакви сценарии. И всичко това се случва в момента, в който СДС се коалира с тях за евроизборите.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 26.03.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Румен Христов, председател на СДС: Разбира се, че е неприятно, но е хубаво да коментираме изобщо политиците, не само тези, които в момента управляват. Трябва да се коментират и тези, които в момента са в опозиция. Г-жа Бокова, беше съобщено, че още като посланик си е закупила апартамент в Ню Йорк, Лондон и Париж и нищо не се говори за това. Сега за апартаменти, закупени в София, вероятно много по-евтино в Лондон и Париж, голям проблем. Да, ние трябва да внимаваме политиците, но трябва да внимаваме всички политици.
Владимир Кисьов, член на Националния съвет на СДС: По принцип, който е публична личност, трябва да се държи прилично в обществото, в това число и да не попада в такива ситуации. Ще бъде много интересно в следващите дни когато почнат да се появяват и други личности от други политически сили.

СДС са обвинявани, включително и хора от самата партия, че взимайки решението за свързване с ГЕРБ ще унищожат СДС. Христов обясни, че и на двата национални съвета, на които е получил мандат, нямат нито един глас против - има 10 въздържали се и 74 "за".

Кисьов добави, че форматът ЕНП и бъдещето на Европа трябва да бъдат във фокуса както на СДС, така и във фокуса на всички членки на Европейската народна партия. В момента има споразумение за явяване на евроизборите където СДС ще са член на ЕНП категорично.

Румен Христов: Става дума за бъдещето на Европа, става дума за бъдещето на България.

По негово мнение победа на левицата няма да е в полза на страната ни. За това от СДС са търсили възможност да оползотворят десния вот максимално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха над един тон кокаин край румънския бряг на Черно море
Откриха над един тон кокаин край румънския бряг на Черно море
Най-малко 21 души загинаха при наводнения в Иран
Най-малко 21 души загинаха при наводнения в Иран