НОВИНИ

Полетя първият МиГ-29 с полски двигател

Военното министерство ще обяви поръчка за шест нови двигателя за бойните самолети Миг - 29. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев. Поръчката ще стартира още този месец. Премиерът Бойко Борисов подчерта, че парите за доставката на новите двигатели са обезпечени от бюджета. Двамата присъстваха в авиобаза Граф Игнатиево на демонстративен полет на самолет Миг-29 с двигатели доставени от Полша.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
21:42, 12.01.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Правителството е решило да се ремонтират двигатели за бойни самолети и хеликоптери и в България.Така ще се върнат работните места и ще се повиши сигурността на българската авиация, защото в момента за ремонт чакат не само изтребителите МИГ -29, но и щурмовите самолети Су-25 и хеликоптери. Приключва и модернизирането на военното летище в Безмер, което ще обслужва не само бойната ни авиация, но и самолети на НАТО.

Николай Ненчев - министър на отбраната: Ще обявим обществена поръчка за шест нови, подчертавам нови двигатели за МИГ-29 и със съответните части които са необходими. Планираме да разширим нашата база, да направим всичко възможно да обновим авиацията и тя да бъде в състояние самостоятелно да охранява българското въздушно пространство.

Премиерът Борисов опроверга информацията в медиите за възобновяване на проекта "Южен поток". Той я определи като лъжа, която има за цел решаването на проблемите на бизнес кръгове у нас.

Бойко Борисов - министър-председател: Питам? Може ли аз да не знам, че Южен поток ще се възобновява и в същото време да пишат абсолютни лъжи, че някой от моето обкръжение видите ли ме видял как си потривам ръцете: - Ще стане. След като ние с Европейската комисия с нашите партньори единственото което сме казвали е че искаме газовия разпределител във Варна да поема от 4-5 места поне газ.

Според Борисов в момента в интерес на страната е да влиза и да се разпределя газ доставен от Азърбейджан, Туркменистан, терминала за втечнен газ в Гърция и нашите находища. Освен това трябва да се сключат договори със съседите за съвместно участие в тези проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия с мерки срещу извършили престъпления чужденци
Германия с мерки срещу извършили престъпления чужденци
Ускорено разследване на побоя над възрастното семейство в Голям Чардак
Ускорено разследване на побоя над възрастното семейство в Голям Чардак