НОВИНИ

Премиерът Борисов обсъди мигрантския поток на среща с президента Ердоган

Премиерът Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница. Двамата разговаряха в рамките на 73-тата сесия на ООН в САЩ, съобщиха от пресцентъра на правителството.

премиерът борисов обсъди мигрантския поток среща президента ердоган
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 25.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Борисов и Ердоган оцениха високо положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

По време на срещата българският премиер Борисов подчерта, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

Президентът на Турция Ердоган изрази благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март.

По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Българският премиер подчерта важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и посочи, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН
Критики и похвали на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН
Фасадата на мола в Благоевград пред рухване след вчерашния вятър
Фасадата на мола в Благоевград пред рухване след вчерашния вятър