Валери Симеонов: Призовавам НС да отхвърли оставката на Делян Добрев

От свое име и от името на ръководството на Националния фронт за спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Това заявява в съобщение, разпространено от пресцентъра на НФСБ, неговият председател и вицепремиер Валери Симеонов.

от БТА
21:20, 01.10.2017
Чете се за: 01:35 мин.
По света
валери симеонов призовавам отхвърли оставката делян добрев

Оставката е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици, смята Симеонов.

„Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си - въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси“, посочва Валери Симеонов.

;

Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек, добавя Симеонов.

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите само заради връзките си с някой „неблагонадежден“, или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани поради връзка с някой "враг на народа". Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция, заявява лидерът на НФСБ.

;

„Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция“, посочва Валери Симеонов.

Призовавам Делян Добрев да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците. Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП, заявява Симеонов.

Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев - за повече кураж, отговорност и стоицизъм, завършва Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сблъсъците в Барселона през погледа на нашите репортери (ВИДЕО)
Сблъсъците в Барселона през погледа на нашите репортери (ВИДЕО)
Ресиловският манастир „Покров Богородичен“ отбеляза храмовия си празник
Ресиловският манастир „Покров Богородичен“ отбеляза храмовия си празник