НОВИНИ

В понеделник затварят столичния бул."България" за ремонт

Летните ремонти в София са в разгара си. По график върви изграждането на новото скоростно трасе на бул. Константин Величков, по което ще се движат и трамваи, и автобуси. От понеделник затворено за движение ще е едното платно на бул. България - посока Бояна, а през почивните дни ще се преасфалтира кръстовището пред Софийския университет. Всички големи ремонти да приключат до 15 септември.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:35, 09.08.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Новото споделено автобусно и трамвайно трасе на бул. Константин Величков ще направи градския транспорт в района много по-бърз и ще стимулира хората да слязат от автомобилите си.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта, СО: С въвеждането, както на бус ленти, така с изграждането на такива трасета, със закупуването на нов подвижен състав, със съкращаване на интервалите между превозните средства, това е правилната посока, в която лека-полека хората ще започнат да предпочитат градския транспорт.

Част от жителите в района не са доволни от начина, по който се извършва ремонта. Тодор Тодоров е строителен инженер, според него има предпоставки новият път да пропадне.

Тодор Тодоров, строителен инженер: Има си технология за изпълнение на пътища, която както гледам не се изпълнява. Трябва да се влагат качествени материали, най-отдолу да има една каменна фракция.

Тази събота и неделя 11 и 12 август избягвайте кръстовището на Софийски университет, защото ще бъде изцяло затворено за преасфалтиране.

От понеделник започва преасфалтирането и на бул. България в посока Бояна, между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев". Платното ще бъде затворено изцяло, движението ще се осъществява двупосочно в другото. За облекчение на трафика ще бъде пусната и трамвайната линия номер 7, която беше временно заместена с автобус заради подмяната на релсите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ремонтиран участък от пътя Добрич - Варна
Откриха ремонтиран участък от пътя Добрич - Варна
Вторичен трус в Индонезия предизвика паника
Вторичен трус в Индонезия предизвика паника