НОВИНИ

10 мача след завръщането си в НБЛ ЦСКА е на прав път, смятат от клуба

Място в четворката преди турнира за Купата на България е целта на треньора Росен Барчовски

БК ЦСКА Алекс Симеонов
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 21.12.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

След първото завъртане в първенството и мачове срещу всички съперници, ЦСКА има 5 победи и 5 поражения. "Армейците" делят 5-6 място във временното класиране. След първите 10 мача от редовния сезон "червените" имат лидери в няколко класации, отбелязват от клуба.

Алекс Симеонов присъства в топ 3 и на шестте компонента - точки, борби, чадъри, асистенции, тройки и откраднати топки.

Осем от играчите на ЦСКА присъстват в топ 3 на поне една категория. Зейн Ноулс е лидер в три от показателите - точки, борби и чадъри. Зейн спечели и наградата за най-полезен играч в НБЛ за месец ноември.

Райли Оуенс е водач при тройките - вече има 27 успешни шута от далечно разстояние. Мартин Сотиров е лидер по откраднати топки - 12.

Алекс Симеонов подобри личното си постижение за най-много асистенции в един мач от НБЛ и вече има 39 завършващи паса от началото на сезона.

Според старши-треньора Росен Барчовски мястото на ЦСКА във временното класиране отговаря на показаното от отбора и обстоятелствата през първите месеци от кампанията. Късният старт на подготовката, изцяло новоизграденият състав и травмите са сред причините "червените" да не са в топ 4. Именно място в четворката преди турнира за Купата на България пък е целта на треньора.

"Най-силният мач до момента за ЦСКА е този срещу Левски. Въпреки поражението това е срещата, в която отборът показа най-много от възможностите си", смята наставникът.

Успехът срещу шампионите от Балкан също има важно място в развитието на сезона за "армейците". На другия полюс е мачът в Ямбол, който е най-голямото разочарование според Барчовски. Най-неприятното до тук за опитния наставник е травмата на основния плеймейкър Брандън Йънг, който все още се лекува в САЩ. Приятните изненади за сметка на това са две - бързата адаптация на повикания "на пожар" гард Джордан Калахан и израстването на младия Мартин Сотиров, смята Барчовски.

Днес ЦСКА гостува в Плевен, а седмица по късно, на 28 декември посреща Шумен. В първите дни на новата година "червените" гостуват на Балкан в Ботевград, а след това приемат лидера в класирането Рилски Спортист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хетафе, Атлетик (Билбао), Майорка, Виляреал и Еспаньол преодоляха втория кръг на турнира за Купата на Испания
Хетафе, Атлетик (Билбао), Майорка, Виляреал и Еспаньол преодоляха втория кръг на турнира за Купата на Испания
Авиокомпания отказа придружител на българско дете, защото "България е част от Руската федерация"
Авиокомпания отказа придружител на българско дете, защото "България е част от Руската федерация"