НОВИНИ

147 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област

147 новите случаи covid пловдивска област
bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 22.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Регионални

147 са новодиагностицирани случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие.

По данни на РЗИ са диагностицирани 6 медицински лица - 2 лекари в болничната помощ, 2 лекари на частна практика, 1 медицински лаборант и 1 медицинска сестра. Извършва се епидемиологично проучване

"През изминалото денонощие са хоспитализирани 15 души, от тях двама са в по-тежко състояние. По информация на болниците, общо в отделенията за COVID-19 са настанени 250 лица, от тях с потвърдена диагноза са 226. 4 пациенти са на интензивно лечение. Свободните легла към днешна дата са 32, стаите за непотвърдени за COVID-19 случаи са 13, а интензивните легла са 27, уточни областният управител и председател на Областният кризисен щаб Дани Каназирева.

Сред новите случаи най-много отново са в Пловдив - 93, следват общините Асеновград - 18, Родопи - 8, Марица - 7, Раковски - 5, Куклен и Хисаря по 3 случая, Калояново, Карлово, Садово, Съединение по 2, Стамболийски и Сопот по 1.

Починалите лица, при които е бил доказан коронавирус, от последното денонощие са три - мъж на 77 г. от Пловдив с придружаващи сърдечно и друго заболявания, жена на 46 г. от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 49 г. от Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и друго заболяване.

COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ по информация на РЗИ

В ОУ "Христо Ботев" в Раковски е диагностициран с COVID-19 учител на 2 А клас. Той последно е преподавал на 16 октомври. Контактните деца от класа са поставени под карантина. Предписание до директора за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства.

В ОУ "П. Славейков" и Спортното училище в Пловдив има по един заразен ученик.

В ОУ "Васил Левски" и ОУ "Княз Александър" има по един седмокласник с коронавирус, но не се налагат допълнителни противоепидемични мерки, тъй като и двамата са били в клас последно на 16 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу Милош Раонич на 1/4-финалите в Антверп
Григор Димитров срещу Милош Раонич на 1/4-финалите в Антверп
Роналдо с нов положителен тест за COVID-19, няма да играе срещу Барса и Меси
Роналдо с нов положителен тест за COVID-19, няма да играе срещу Барса и Меси