НОВИНИ

Алексей Навални беше задържан след завръщането си в Русия

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:38, 17.01.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Русия
Слушай новината

Най-известният критик на Путин Алексей Навални пристигна тази вечер в Русия след петмесечно отсъствие от родината и беше задържан. Руските власти арестуваха Навални заради нарушение на условната му присъда.

Според екипа му полицията е започнала да арестува негови поддръжници още преди пристигането му.

Опозиционерът пристигна с авиокомпания, собственост на държавната Аерофлот. В самолета от Берлин заяви, че е щастлив и че не очаква да го задържат.

От САЩ и ЕС призоваха за освобождаването на Навални

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел днес обяви задържането на критика на Кремъл Алексей Навални като "неприемливо", призовавайки руските власти да го освободят незабавно, след като той беше арестуван на московско летище.

Съветникът по националната сигурност на новоизбрания президент Джо Байдън, Джейк Съливан, призова Русия незабавно да освободи критикът на Кремъл Алексей Навални, който беше задържан при завръщане у дома за първи път след отравянето му миналото лято.

Според Светлана Тихановская задържането на лидера на опозицията Алексей Навални лишава руснаците Светлана от алтернативи в политиката.

Един от лидерите на белоруската опозиция Светлана Тихановская днес остро осъди задържането на руския опозиционер Алексей Навални, извършено от руските власти на летище Шереметьево малко след кацането на самолета, който го докара от Германия до родината му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Докога пазарите у нас ще предлагат предимно китайски чесън и македонски ябълки?
Докога пазарите у нас ще предлагат предимно китайски чесън и македонски ябълки?
След щурма на Капитолия ФБР разследва дали има чуждо финансиране
След щурма на Капитолия ФБР разследва дали има чуждо финансиране