НОВИНИ

Арда спечели гостуването си на ЦСКА 1948 в последния мач от кръга

Първа победа като гост за кърджалии през сезона.

Милен Костов
от Милен Костов
19:53, 21.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Арда Кърджали
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Арда Кърджали победи ЦСКА 1948 с 2:1 в последния мач от 8-ия кръг на Първа лига. Феликс Ебоа Ебоа и Тонислав Йорданов бяха точни за победителите.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на бившия административен директор на ЦСКА 1948 Емил Коцев, както и на съпругата на един от страничните рефери Мартин Венев - Биляна Петрова.

Гостите поведоха на стадиона в Бистрица в 35-ата минута. Феликс Ебоа Ебоа засече от въздуха центриране в наказателното поле на Борислав Цонев. Защитникът отбеляза третия си гол през сезона.

След почивката центриранията на Цонев продължиха да безпокоят отбраната на домакините. Тонислав Йорданов засече от воле негово подаване, но Алекс Божев изби изстрела му в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Цонев отново насочи топката към наказателното поле. След рикошет в Стив Фуртадо, кълбото стигна до Йорданов. Нападателят на кърджалии се разписа с глава и удвои преднината.

В предпоследната минута на редовното време столичани намалиха изоставането си. Джонатан оформи крайния резултат с плътен шут от над 30 метра.

Възпитаниците на Александър Тунчев постигнаха първа победа за като гост през сезона. Това бе и първи шампионатен успех на чужд терен от май. Домакините пък записаха четвърти пореден мач без успех.

Арда се изкачи до 6-ата позиция в класирането с актив от 18 точки. ЦСКА 1948 остава на 8-ото място в подреждането с 14 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена от Варна не успя да гласува на местния вот - името ѝ липсвало от списъка
Жена от Варна не успя да гласува на местния вот - името ѝ липсвало от списъка
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив тази сутрин
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив тази сутрин