НОВИНИ

Разпитаха мъжа, блъснал сръбската атлетка на маратона в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
14:02, 13.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Боян Вачев, който на маратона в неделя изблъска сръбската състезателка Оливера Йевтич вече е разпитан. Днес по обяд той беше привикан в Първо районно управление на МВР, за да даде показания.

Мъжът не е задържан и веднага след разпита е пуснат. От прокуратурата обясниха, че предстои показанията си да даде и сръбската лекоатлетка.

Разследването продължава, като Боян Вачев все още няма повдигнато обвинение. Най-вероятно той ще бъде обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

По-рано в писмо до медиите Вачев обясни, че не познава сръбската спортистка и че твърденията, че блъскането е било умишлено са неверни и дълбоко са го засегнали.

27-годишният Боян казва още, че много съжалява за злощастната ситуация и моли всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на негово място.

Боян Вачев: Не съм имал користни цели

Вчера Софийската районна прокуратура се самосезира по случая. Показанията си вече дадоха организаторите на събитието и свидетели на инцидента.

Самото изблъскване става на метри от старта на състезанието.

Оливера Йевтич е грубо изблъскана с рамо от мъж в черен анцуг. Тя пада на земята и събаря друг участник. След инцидента на пострадалата е оказана медицинска помощ. Инцидентът възпрепятства участието ѝ в състезанието.

Прокуратурата се самосезира за инцидента по време на маратона в София

"И аз самата съм изненадана от случилото се. Не можах да повярвам! На старта на състезанието от лявата ми страна усетих да се приближава едър младеж, избута ме с тежестта си и в същия момент се намерих на земята с болка в главата и наранена ръка", казва Йевтич.

Оливера Йевтич не може да си обясни каква е причината за изблъскването и на земята, но е убедена, че не е случайно.

Организаторите на състезанието обясниха, че случаят е прецедент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Червени, оранжеви, зелени и сиви зони в ЕС заради COVID-19
Червени, оранжеви, зелени и сиви зони в ЕС заради COVID-19
Левски задмина Олимпиакос и Динамо (Загреб) по брой продадени членски карти
Левски задмина Олимпиакос и Динамо (Загреб) по брой продадени членски карти