НОВИНИ

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
20:58, 28.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Борисов не е в положение да поставя условия. Това каза пред журналисти в Бургас съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев, след като бе помолен да коментира изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че преговори между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" след изборите може да има, но без в преговорния екип да бъдат Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев

От „Продължаваме промяната“ коментираха , че всяка партия може да излъчва когото си поиска в преговорния екип. Посочиха като проблем на Борисов, че Делян Пеевски неформално управлява ГЕРБ. Посъветваха го преди да се говори за преговори да отговори дали ще се откачи от зависимостта от Пеевски.

"Г-н Борисов не е в положение да поставя условия. Нека да видим каква е програмата на г-н Борисов. До момента такава не сме видели. Знаете, че и двете правителства, които се формираха в тези шест пъти избори, бяха на "Продължаваме Промяната" и работиха по наша програма. Може би трябва да попита този, който управлява ГЕРБ, преди да взема такива решения. Другото, което чух, е, че е казал, че няма пари в държавата. Оставихме бюджетен излишък от 400 млн. лв., след двуседмично търсене служебният министър на финансите потвърди, че има над 10 млрд. в резерва, така че, ако това не са пари за г-н Борисов, за българската държава и българските данъкоплатци със сигурност са достатъчно средства", каза Асен Василев, съпредседател на ПП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лион и Барселона оформиха финала в женската Шампионска лига по футбол
Лион и Барселона оформиха финала в женската Шампионска лига по футбол
Папа Франциск избра Венеция за първото си пътуване за годината
Папа Франциск избра Венеция за първото си пътуване за годината