НОВИНИ

България ще гостува на Италия във Флоренция

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:17, 04.05.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
българия гостува италия флоренция

Националният отбор на България ще играе на стадион "Артемио Франки" във Флоренция на 2 септември, когато по програма момчетата на Ясен Петров подновяват битката за класиране на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

От Италианската футболна федерация са избрали именно дома на Фиорентина за арена на втория сблъсък между двата тима, след като в края на март "адзурите" спечелиха с 2:0 визитата си на националния стадион "Васил Левски".

Любопитното е, че за "Скуадра Адзура" това ще бъде 30-то домакинство във Флоренция, като те все още нямат допуснато поражение - 22 победи и 7 равенства.

За последно "Артемио Франки" прие мач на Италия преди десет месеца, когато в контролна среща бе разбит състава на Естония с 4:0.

Мачът в началото на септември също така ще бъде и първия официален двубой за "адзурите" след края на Евро 2020, където Роберто Манчини и компания имат амбиции за триумф.

До момента в квалификационна група "С" италианците са безгрешни, като имат три победи от три срещи, а също така нямат и допуснат гол.

В същото време на другия полюс са родните национали, които в първите си три срещи спечелиха само една единствена точка, която дойде при гостуването на Северна Ирландия в Белфаст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за пострадали българи при инцидента в метрото на Мексико Сити
Няма данни за пострадали българи при инцидента в метрото на Мексико Сити
Температурите се понижават, чувствително захлаждане по Черноморието
Температурите се понижават, чувствително захлаждане по Черноморието