НОВИНИ

България триумфира в класирането по медали на Европейската купа по кикбокс в Пловдив

българия триумфира класирането медали европейската купа кикбокс пловдив
Снимка: БККМТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БККМТ
23:48, 21.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските кикбоксьори спечелиха 348 отличия от които 105 златни, 96 сребърни и 147 бронза на Европейската купа, която се проведе в Пловдив.

Този актив изкачи родните състезатели на първата позиция в комплексното класиране по медали , в което втори се наредиха представителите на Гърция с общо 129 медала от които 34 златни, 35 сребърни и 60 бронза, а трети останаха представителите на Унгария с актив от 69 отличия от които 26 златни, 22 сребра и 21 бронза.

В клубното софийският „Стар тийм“ заслужи първото място в конкуренцията на общо 110 отбора, следван от друг български клуб „Масару“, а трети станаха кикбоксьорите на унгарския „ Халкер Кирали тийм“ .

В рамките на Европейската купа в Пловдив участие заеха близо 2000 участници, които влязоха в битката за медалите в отделните категории на 8 татамита и 2 ринга в спортната зала „Колодрума“.

За страната ни това бе историческо първо домакинство на подобна надпревара, а след високата оценка за организацията от международната федерация WAKO обявиха, че състезанието ще се проведе в България и догодина.

Междувременно от Българската федерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) очакват да подпишат 4-годишен договор за приемане на кръгове от Европейската купа.

"Да вземем Европейска купа е нещо изключително за нас, защото за това домакинство кандидатстваха над 20 държави, но ние успяхме да спечелим уважението на ръководството на WAKO, тъй като изпълнихме на 100% всички изисквания. Костваше ни много време, много усилия, много средства, но всичко беше изпълнено перфектно с екипа, с който работим от „Стар тийм“ от „Бултрас“, община „Пловдив“ и Министерството на младежта и спорта. От присъстващите тук Ромео Деша – технически директор на Световната федерация по кикбокс, Сърджан Богарчич – технически директор на Европейската федерация и Ищван Кирали – президент на Европейската федерация имаме оценка 10 от 10. Състезанието ще ни даде една по-ясна картина за подбора на състезателите, които ще ни представляват на предстоящите световни и европейски първенства през август и ноември", заяви президентът на БККМТ Галин Димов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид изоставаше на два пъти, но обърна Барселона в "Ел Класико" и вече докосва титлата в Испания
Реал Мадрид изоставаше на два пъти, но обърна Барселона в "Ел Класико" и вече докосва титлата в Испания
Николай Киров: Създадохме много през първото полувреме, а през второто - само едно положение
Николай Киров: Създадохме много през първото полувреме, а през второто - само едно положение