НОВИНИ

България удържа натиска на Северна Ирландия за първа точка в квалификациите

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 31.03.2021
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
българия удържа натиска северна ирландия първа точка квалификациите

"Лъвовете" бяха притиснати дълбоко в своята половина през големи периоди от втората част, но въпреки това домакините така и не създадоха някоя по-опасна ситуация освен един изстрел, отразен от вратаря Даниел Наумов.

Така, напълно закономерно, срещата приключи при нулево равенство и двата тима спечелиха първи точки в тази група "С" от квалификациите в зона Европа по пътя към Световното първенство през 2022 година.

Селекционерът Ясен Петров направи цели 6 промени в състава в сравнение с мача срещу Италия в София, като даде шанс за изява от първата минута на цели четирима дебютанти в лицето на Даниел Наумов, Петко Христов, неговия брат близнак Андреа и Антонио Вутов.

В Белфаст двата тима изиграха равностойни първи 15 минути, като домакините на два пъти се доближиха до нашето наказателно поле и дори отправиха един точен удар, който не представляваше проблем за Наумов.

В 22-та минута нашата отбрана остана безмълвна при едно центриране към Стюарт Далас, но неговият удар с глава за щастие се отби от напречната греда.

До почивката нови интересни ситуации нямаше, като превес взимаше тактическото надиграване между двамата наставници.

В самото начало на втората част Даниел Наумов трябваше да демонстрира страхотния си рефлекс, отразявайки коварен удар на Гавин Уайт.

Постепенно северно ирландците се настаниха трайно в нашата половина, като българите рядко успяваха да организират нещо в предни позиции.

С наближаването на края на срещата, домакинският натиск продължи да се засилва и в 85-та минута Найъл Макгин получи топката в изгодна позиция, но в последния момент български бранител протегна крак и кълбото излезе в ъглов удар.

Домакините обаче можеха да бъдат попарени в началото на допълнителното време, когато футболист №1 на България Димитър Илиев отправи страхотен изстрел с глава, но вратарят на Пийкок-Ферел направи чудесно спасяване, запазвайки нулевото равенство на "Уиндзор Парк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В петък – над 20°, през уикенда – дъжд и гръмотевици
В петък – над 20°, през уикенда – дъжд и гръмотевици
Гърция разхлабва мерките, отварят някои от магазините
Гърция разхлабва мерките, отварят някои от магазините