НОВИНИ

Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"

балкан ботевград развали празника миньор 2015 откриването обновената зала борис гюдеров
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:38, 17.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Балкан Ботевград победи Миньор 2015 с 85:67 като гост при дългоочакваното откриване на обновената след месеци зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Домакините създадоха истински баскетболен празник със специална програма, много забавления и изненади за зрителите, които пък бяха изпълнили до краен предел съоръжението. На трибуните бяха и много официални гости, включително президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Мачът започна нервно за домакините, които набързо изостанаха с 0:5, но впоследствие отговориха със страхотна серия от 12 поредни точки, с което поеха водачеството в резултата. За нещастие на домакинските фенове обаче това бяха и последните по-позитивни моменти за тях тази вечер, тъй като от този момент нататък ботевградчани поеха изцяло контрола върху двубоя.

Още до края на първата четвърт шампионите бяха си осигурили преднина, която в хода на втората и третата част непрестанно увеличаваха, за да поведат с 69:44 преди последните 10 минути.

В последната част домакините от Миньор 2015 все пак понамалиха изоставането си, за да дойде финалната сирена при пасив за тях от 18 точки - 67:85 и под бурните аплодисменти на привържениците в залата.

По 20 точки за победителите отбелязаха Майки Диксън и Георги Герганов, като Диксън добави и 12 асистенции, за да оформи "дабъл-дабъл". С "дабъл-дабъл" се отчете и Йордан Минчев - 18 точки и 10 борби, а също с 18 пункта завърши Димитър Димитров.

За Миньор 2015 Перник Александър Милов реализира 21 точки, докато Данило Аранитович приключи с 11.

След успеха, който беше дебютен за Небойша Кнежевич начело на Балкан Ботевград, тимът вече е с баланс 9-8 на 5-ото място в класирането, а перничани са 9-и с 6-11.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски отново отстъпи на Монца и отпадна на четвъртфиналите на CEV Challenge Cup
Левски отново отстъпи на Монца и отпадна на четвъртфиналите на CEV Challenge Cup
Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое
Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое