НОВИНИ

Черноморец се справи с коварния Черно море, Академик Пловдив надви у дома Берое

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:17, 17.01.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
черноморец справи коварния черно море академик пловдив надви дома берое
Слушай новината

Лидерът в подреждането на Националната баскетболна лига (НБЛ) Черноморец Бургас стигна до още един успех през сезона, надигравайки с 83:76 у дома състава на Черно море Тича в двубой от 17-ия кръг.

В своята зала "Бойчо Брънзов" домакините стартираха уверено и след първата четвърт водеха с 8 точки при 22:14, но до почивката варненци обърнаха развоя на срещата и така паузата дойде при минимален аванс за тях - 46:45.

Битката продължи да бъде равностойна и след подновяването на играта, като гостите дори съумяха да увеличат минимално преднината си преди решителните 10 минути - 61:59. В хода на последната четвърт обаче баскетболистите на Васил Евтимов взеха своето, като на първо време серия от 14:2 им помогна да поведат в резултата при 67:65, а в следващите минути "акулите" успяха да се откъснат на 8 точки пред своя съперник, за да затворят мача с 83:76.

За победителите над всички беше новото попълнение Алекс Уандие, който завърши с 27 точки, а с една по-малко се отчете Андрей Иванов, който прибави и 12 борби, за да приключи с "дабъл-дабъл". С "дабъл-дабъл" завърши и Травис Макконико - 13 точки и 12 борби.

От другата страна Тач Ънру вкара 24 пункта за "моряците", докато Къртис Джоунс приключи с 19.

В класирането Черноморец Бургас остава лидер с баланс 15-2, а Черно море Тича заема 7-ата позиция с актив 7-10.

Междувременно, Академик Пловдив стигна до своя пети успех от началото на кампанията, побеждавайки с 86:80 у дома Берое Стара Загора.

Състезателите на Йордан Янков пропиляха в хода на третата част двуфирения аванс, който бяха натрупали до почивката, но в хода на последната четвърт "студентите" си върнаха контрола върху срещата и така взеха реванш за драматично поражение от старозагорци преди няколко месеца.

Филип Хенри поведе пловдвчани към успеха със своите 26 точки, докато за гостите Карлос Пепин приключи с "дабъл-дабъл" - 28 пункта и 10 борби.

Въпреки победата обаче Академик Пловдив остава на дъното в НБЛ с баланс 5-12, а в същото време Берое е 6-и с актив 7-10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"
Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала "Борис Гюдеров"
Протест в защита на паметника "Альоша" се проведе в Пловдив
Протест в защита на паметника "Альоша" се проведе в Пловдив