НОВИНИ

Рилски спортист се наложи драматично като гост на ЦСКА в НБЛ

В друга среща от 17-ия кръг Шумен надви у дома Левски със 76:61 след много силно второ полувреме

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:52, 17.01.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
рилски спортист наложи драматично гост цска нбл
Слушай новината

Рилски спортист надигра драматично ЦСКА като гост с 86:85 (21:31, 20:14, 20:20, 25:20) в един от най-интригуващите сблъсъци от 17-ия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ).

В София двата тима изиграха една много равностойна среща, в която домакините имаха преднина през почти цялото време, но в самия край самоковци измъкнаха инфарктен успех.

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха мача на много високо ниво, като в хода на първата четвърт бяха безгрешни тройката, което им позволи да водят след първите 10 минути с 31:21. Отговорът на Рилецо все пак не закъсня и до почивката момчетата на Любомир Киров намалиха пасива си до четири точки при 41:45.

Минималната разлика между двата тима се задържа през цялата трета част, но в решителната четвърта три поредни тройки на "червените" им помогна да дръпнат с 15 пункта при 81:66. Рилски спортист обаче отново не се оказа и след много силни минути успя да стигне до пълен обрат и да поведе за пръв път в двубоя при 85:84 след две точни стрелби от фаул на Алън Арнет. ЦСКА стигна до равенството след кош от фаул на Кейлъб Уесън, но в самия край Мирослав Васов получи възможност да изпълни два наказателни удара, за да донесе успеха на своя тим. Юношата на самоковци беше точен още при първия си изстрел, след което предвидливо пропусна втория и така крайната победа остана за Рилски спортист.

Именно Васов стана най-резултатен за Рилецо със своите 16 точки от пейката, докато Алън Арнет и Чавдар Костов прибавиха съответно по 15 и 12.

За "армейците" Кейлъб Уесън приключи с 27 пункта, капитанът Венци Петков вкара 18, а със 17 завърши Георги Боянов.

В подреждането след днешния двубой ЦСКА и Рилски спортист са с идентичен баланс от 12-5 и продължават да се намират на второ и трето място в подреждането.

Малко по-рано в рамките на днешния ден пък Шумен стигна до втори пореден домакински успех у дома, след като надигра със 76:61 състава на Левски.

Двата отбора си разделиха първите две части, за да дойде почивката при аванс от 35:34 в полза на "сините", но след нея домакините изцяло поеха контрол върху случващото се на паркета и закономерно стигнаха до своята шеста победа през сезона.

Брайън Камерън бе над всички за победителите със своите 29 точки, докато за гостите Зейн Ноулс се отчете с "дабъл-дабъл" - 21 пункта и 11 борби.

След днешния мач Шумен заема 8-о място в класирането с баланс 6-11, а Левски е предпоследен - 11-и с 5-12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП иска гаранции, че Орбан ще спре да изнудва ЕС
ЕП иска гаранции, че Орбан ще спре да изнудва ЕС
Войната в семейство Делон: Загриженост или битка за наследство?
Войната в семейство Делон: Загриженост или битка за наследство?