НОВИНИ

Баскетболният шампион проведе първа тренировка

Балкан Ботевград
Снимка: БК Балкан Ботевград/Радослав Маринов
bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 29.08.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

В понеделник, 29 август, бе първата тренировка на мъжкия баскетболен отбор на Балкан. Под ръководството на старши треньора Тони Дечев и неговия помощник Преслав Пешев в нея взеха участие шестима баскетболисти: Николай Грозев, Илиян Пищиков, Михаил Гавазов, Константин Тошков, Христо Захариев и американецът Дивонте Фостър.

Първото занимание бе проведено на лекоатлетическата писта на градския стадион "Христо Ботев". То бе свързано с изпълнението на няколко теста.

Отсъстваше Павлин Иванов, който е с националния отбор на България за европейското в Грузия, което започва на 1 септември. Другите двама американски баскетболисти - Райън Хароу и Калвин Годфри, ще пристигнат в Ботевград в петък.

По време на предсезонната подготовка са предвидени шест контроли. Първите две са на 15 и 16 септември в Крайова. След това Балкан ще участва на турнир в Пловдив с домакините от Академик, ЦСКА и още един отбор. На 27 и 28 септември е предвидено участието в друг турнир, съобщиха от клуба.

По-рано днес първи професионални договори с клуба подписаха двамата млади таланти от шампионския отбор Илиян Пищиков и Михаил Гавазов. Двамата са по на 18 години, родени са през 2004-та. Илиян навърши 18 на 28 юли, а Мишо - преди няколко дни, на 23 август.

През изминалия сезон Илиян Пищиков има 34 мача с представителния мъжки тим, той изигра средно по 10.6 минути. С втория отбор на Балкан, който игра в ББЛ, той е със средно 35.6 минути, като има средно по 20 точки на мач в изиграните 14 срещи.

С първия отбор на Балкан Мишо Гавазов има 12 мача със средно по 6 минути н полето. С Балкан-2 той бе в игра средно по 32.3 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брадли де Нойер: Ние сме истинското ЦСКА
Брадли де Нойер: Ние сме истинското ЦСКА
Напрежение на стадион "Българска армия" в началото на мача ЦСКА - ЦСКА 1948
Напрежение на стадион "Българска армия" в началото на мача ЦСКА - ЦСКА 1948