НОВИНИ

Безлична Англия спечели минимално в Рейкявик след късна драма с две дузпи

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:09, 05.09.2020
Чете се за: 02:10 мин.
Футбол
безлична англия спечели минимално рейкявик късна драма две дузпи

Единственото попадение бе от дузпа и бе дело на футболиста на Манчестър Сити, Рахим Стърлинг, но дори този гол можеше да бъде недостатъчен, ако Биркир Бярнасон бе съумял да реализира също от 11-те метра само две минути по-късно.

Домакините започнаха напористо срещата, прилагайки преса върху англичаните, която обаче не водеше до някакви опасности.

Постепенно гостите се аклиматизираха и отправиха погледи към вратата на Исландия. В 6-та минута центриране на Рахим Стърлинг бе засечено на далечната греда от Хари Кейн във вратата на Харнор Халдорсон.

След известно забавяне обаче арбитерът Сърджан Йованович вдигна ръката си, отсъждайки засада на нападателя на Тотнъм. Повторенията обаче показаха, че позицията на Кейн е била напълно редовна и попадението е трябвало да бъде зачетено.

Момчетата на Гарет Саутгейт продължиха да оказват натиск и малко по-късно Кайл Уокър стреля опасно от малък ъгъл, но след рикошет, кълбото облиза мрежата на домакинската врата от външната страна.

В следващите минути англичаните още повече притиснаха исландците, които от своя страна бяха решили да се защитават дълбоко в своята половина.

Въпреки това в 15-та минута при една от редките со атаки, домакините бяха на път да се възползват от грешка на англичаните. Топката стигна до Йон Дади Бьодварсон, който я върна към Йон Дагур Торстейнсон, но той не успя да нанесе удар.

Домакините поискаха отсъждане на наказателен удар, но техните претенции не бяха уважени от сръбския рефер.

Малко преди да изтече първия половин час игра на стадион "Лаугардалсвелюур", Рахим Стърлинг опита своята запазена марка, навлизайки навътре от левия фланг, но последвалият изстрел бе твърде слаб и не затрудни домакинския страж.

В 33-та минута домакините отправиха първия си изстрел като той бе дело на Арнор Траустасон от пряк свободен удар. Опитът му обаче премина доста далеч от вратата, пазена от Джордан Пикфорд.

В оставащите минути на първото полувреме англичаните продължиха да бъдат по-дейния отбор, но така и не намираха верния път към вратата на Исландия и така почивката дойде при 0:0.

След почивката първият удар бе за гостите, но Деклан Райс продължи с разочароващите си изяви в Рейкявик след като не намери добре топката и я изпрати високо над исландската врата.

В 63-та минута Трипиър центрира от свободен удар и след като футболист на домакините игра с топката, тя бе близо да попадне в неговата собствена врата, но за щастие излезе в ъглов удар.

Осем по-късно надеждите на англичаните за успех бяха попарени след безумно грубо нарушение на Кайл Уокър, за което защитникът получи втори жълт картон и бе пратен преждевременно под душовете.

Въпреки че останаха с човек по-малко гостите продължиха да бъдат по-офанзивния тим като дори Гарет Саутгейт пусна в игра нападател в лицето на Мейсън Гринууд.

Така се стигна до 88-та минута когато англичаните получиха право да изпълнят дузпа. След центриране от ъглов удар топката стигна до Стърлинг на втора греда, който овладя и веднага потърси изстрел.

На пътя на топката застана Сверир Ингасон, който обаче игра с ръка и съдията Йованович посочи бялата точка. За действията си, бранителят получи и втори жълт картон, с което и домакините останаха с 10 човека.

Стърлинг се нагърби с изпълнението и с техничен удар в центъра на вратата матира Халдорсон за 1:0.

И точно когато гостите вече се виждаха победители, Джо Гомес задържа Гудмундсон в наказателното поле и реферът отсъди втори наказателен удар в рамките на само 4 минути.

Зад топката застана Биркир Бярнасон, но неговият изстрел премина над вратата, с което се запази и крехката преднина на Англия.

В край на сметка при срещата приключи при този резултат и така англичаните потеглиха победоносно във второто издание на Лигата на Нациите.

Другият мач от групата противопоставя отборите на Дания и Белгия, а срещата е по-късно тази вечер в Копенхаген.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж се удави на неохраняем плаж Силистар, в Китен спасиха давещ се
Мъж се удави на неохраняем плаж Силистар, в Китен спасиха давещ се
Планират се протести срещу COVID мерките в редица държави
Планират се протести срещу COVID мерките в редица държави