НОВИНИ

Борислав Крачанов: На световното първенство искам да подобряваме нашата игра

борислав крачанов световното първенство искам подобряваме нашата игра
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 01.08.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България започва днес участието си на световното първенство по волейбол за жени до 19 години. Българките ще се изправят срещу Италия (0.1.08), Тайланд (02.08), Канада (03.08), Бразилия (05.08) и Перу (06.08) в Сегед (Унгария). Те участваха в приятелски турнир, на който Българска федерация волейбол беше домакин със зала "Христо Ботев". В него участваха Китай, Бразилия и Южна Корея, като записахме загуби срещу първите два и победихме в пет гейма корейките. Селекционерът Борислав Крачанов даде кратко интервю пред официалния сайт на БФВолейбол.

- Подготовката на България за световното първенство приключи с приятелския турнир в София. Как ще коментирате представянето на тима на него?

- Получи се един доста силен турнир. Със сигурност имаше изненади. Като цяло всеки отбор игра по различен начин срещу противниците. Смятам, че наистина преди световното първенство се получи добър турнир за всички тимове.

- До колко вие си позволихте експерименти, изпробвахте ли някакви неща в последния момент или по-скоро заложихте на повече сигурност и обиграване?

- По-скоро заложихме на обиграване на състава. Да, имаше корекции, ние си имахме нашите въпросителни, но смея да твърдя, че намерихме състава. Знаем всяко едно от момичетата колко е готово и как ще влезе в мача - дали като титуляр, или да влезе да помогне. Знаем колко са готови да дадат.

- Тръгнахте веднага след турнира, нямахте време за почивка. Спокоен ли сте, че влизате в първенството във форма и възстановени?

- Взехме решението да пътуваме през нощта, за да избегнем задръстванията по границите и жегите. Следим постоянно какво се случва с климата и знаем, че навсякъде е жега. Със сигурност, ако трябваше да чакаме на някоя от границите, нямаше да ни е приятно да седим в автобуса. Колкото до това, дали сме готови - смятам, че сме готови.

- Какви са вашите надежди и очаквания за световното първенство?

- Със сигурност искам да видя отборът още по-силен от това, което показахме на турнира в София. Смятам, че в него показахме доста хубави неща и да ги пренесем сега на световното първенство. И с всеки мач там да подобряваме нашата игра и да се получи един добър шампионат за нас, а нашият отбор да израсне още повече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изнесоха Чудотворната икона на Света Богородица в Рилския манастир (Снимки)
Изнесоха Чудотворната икона на Света Богородица в Рилския манастир (Снимки)
Задържаха мъж, заканил се да убие приятелката си в София
Задържаха мъж, заканил се да убие приятелката си в София