НОВИНИ

Борислава Христова: За мен е чест и привилегия да съм капитан на националния тим

Баскетболната националка на България ще води отбора в предстоящата срща с Финландия в четвъртък, 9 ноември, в зала "Арена Самоков" от 19:00 часа

Борислава Христова
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 06.11.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият капитан на националния отбор на България по баскетбол за жени Борислава Христова призна, че за нея е чест и привилегия да бъде капитан на тима.

"Първо, искам да благодаря на треньорския щаб за доверието. За мен е чест и привилегия да съм капитан на женския национален тим на България. Разбира се, това идва с много отговорности, които съм готова да поема, да помогна и да поведа отбора към едно израстване от предишните години, да приобщим младите момичета и да се сработим по най-добрия начин. С много работа мисля, че можем да постигнем много добри резултати, както в тази квалификация, така и занапред", заяви тя на днешната пресконференция преди началото на квалификациите за Европейското първенство през 2025 година.

Христова, селекционерът на тима Таня Гатева и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се изправиха пред журналистите в зала "Триадица" в София.

"Всяко едно ново начало е трудно, няма магическа пръчка, но мисля, че с доста постоянство и със сериозна работа не само тези пет дни, в които сме заедно, но и занапред в клубните отбори и през лятото, смятам, че можем да сътворим нещо положително. Всички трябва да сме готови да поемем тази отговорност. Търпението и сериозната работа са много важни. Мисля, че този квалификационен прозорец ще ни даде яснота за бъдещето. Излизаме в тези първи два мача за победа, ще дадем всичко от себе си и ще си оставим сърцата на терена, това е гарантирано, както тук, така и в Словения. Занапред мисля, че гледаме доста позитивно и оптимистично", коментира още Борислава Христова, която с румънския си клубен тим Сепси се състезава в Евролигата за жени.

България посреща тима на Финландия в четвъртък, 9 ноември, в зала "Арена Самоков" от 19:00 часа. В квалификационна група "В" са още отборите на Унгария и Словения, както във втория си мач от пресявките, на 12 ноември, българките ще гостуват на словенките.

"С повечето от половината момичета се познаваме и сме играли заедно. Мисля, че новите, по-млади момичета са готови. Разбира се, има малко притеснение, което е нормално, но тук идва и моята задача, и на другите, които са играли в националния отбор, да приобщим тези момичета и да ги накараме да се чувстват комфортно. За момента всички са настроени абсолютно позитивно, има огромен хъс и дори нямам търпение да започнем да играем, да се сработим и мисля, че нещата ще се получат лека-полека", завърши националката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин ще посети Казахстан
Владимир Путин ще посети Казахстан
Пилот засне полярното сияние по време на полет към Будапеща (Снимки)
Пилот засне полярното сияние по време на полет към Будапеща (Снимки)