НОВИНИ

Ботев Пловдив недоволства от програмата си

От клуба не им допадат часовите диапазони, в които "канарчетата" са принудени да играят своите домакински срещи

стадион
Снимка: Facebook: Botev Plovdiv
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 26.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

От Ботев Пловдив изпратиха съобщение до Българския футболен съюз, изразявайки несъгласието си с дните и часовете, в които се провеждат домакинските срещи на отбора.

Ето какво гласи позицията на "жълто-черните":

"Обръщаме се към Вас по тема, касаеща изготвянето на програмата на футболните срещи от Първа професионална футболна лига и по-конкретно часовите диапазони, в които ПФК Ботев Пловдив е принуден да играе своите домакински срещи. Знаете, че нашият клуб използва най-модерното спортно съоръжение в страната, което отскоро разполага и с отговарящото на всички световни тенденции висококачествено осветление.

С оглед гореизложеното бихме искали да изразим несъгласието си с ранните часове, в които ПФК Ботев Пловдив е принуден да играе своите домакински мачове. Срещи, започващи преди 18.30 часа в делнични дни, са неприемливи за всеки, който обича футболната игра и желае да посети мач на любимия си отбор. По-ранните часове не дават възможност нито на работещите, нито на учащите да присъстват на нашия стадион, с което считаме клуба ни и подкрепящата го "жълто-черна" общност за незаслужено ощетени.

ПФК Ботев има огромна фенска маса и ние сме длъжни да защитим нейните интереси. При положение, че държавата осигури милиони за това стадион „Христо Ботев" да разполага с всички необходими условия за провеждане на вечерни мачове, не разбираме защо е нужно да провеждаме срещите във време, което не е удобно за никой.

Призоваваме Ви да преосмислите началните часове на бъдещите футболни срещи, които ще се провеждат конкретно на стадион „Христо Ботев", за да отговорите на очакванията на обществото, желаещо да посещава мачовете на своя любим отбор, като му осигури така нужната подкрепа. Футболът е за феновете и ние вярваме, че ще направите нужното той да продължи да бъде за тях".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Глушков пред БНТ: Мачът срещу Германия беше подготвен по най-добрия начин от спортно-техническа гледна точка
Георги Глушков пред БНТ: Мачът срещу Германия беше подготвен по най-добрия начин от спортно-техническа гледна точка
България ще се включи в екипа на "Евроджъст" за разследване на военни престъпления в Украйна
България ще се включи в екипа на "Евроджъст" за разследване на военни престъпления в Украйна