НОВИНИ

Чехия и Ирландия с одобрени национални планове до дни

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
14:12, 06.09.2021
Чете се за: 01:12 мин.
По света
европейската комисия представя доклада българия
Слушай новината

Министрите на финансите от ЕС приветстваха днес плановете за възстановяване на Чехия и Ирландия. Очаква се до дни те да бъдат окончателно одобрени от ЕС, след което двете държави да започнат да изпълняват планираните реформи и проекти. Чехия може да получи и исканите 13% предварително финансиране.

След окончателното одобрение на чешкия и ирландския план тази седмица, страните, които вече получават финансиране от Фонда за възстановяване и развитие, ще станат 18.

Брюксел продължава оценката на плановете на Полша и Унгария. Европейската комисия в момента изчаква с окончателното си решения за тях заради проблемите в двете страни, свързани с върховенството на закона и свободата на медиите.

България и Нидерландия са единствените две държави от ЕС, които все още не са депозирали в Брюксел националните си планове за възстановяване и развитие. И двете страни в момента са без редовно правителство. В Нидерландия в момента текат преговори за съставяне на кабинет след проведените през пролетта парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Жан-Пиер Адамс - футболистът, прекарал 39 години в кома
Почина Жан-Пиер Адамс - футболистът, прекарал 39 години в кома
Верижна катастрофа на изхода на Созопол
Верижна катастрофа на изхода на Созопол