НОВИНИ

Челси се отпуши, Михайло Мудрик с дебютен гол

"Сините" от Лондон се наложиха над градския съперник Фулъм с 2:0

Челси
Снимка: Facebook: Chelsea Football Club
bnt avatar logo
от БНТ
23:58, 02.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси стигна до победа в гостуването си на Фулъм с 2:0 в двубой от седмия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Крейвън Котидж".

“Сините” си извоюваха успеха с два експресни гола през първото полувреме, като точни в рамките на една минута бяха Михайло Мудрик (18') и Армандо Броя (19'). За украинеца това бе дебютен гол с екипа на "сините" от Лондон в официален мач.

Челси започна по-добре и още в първите минути на срещата пропусна две възможности за гол, отново чрез авторите на попаденията Броя и Мудрик. Първото положение дойде малко случайно след подаване на Конър Галахър към албанеца Броя, който обаче стреля над гредата при паднал вратар.

В 18-ата минута Леви Лемар Колуил проби от лято и изпрати топката пред дъгата на наказателното поле, където украинецът Мудрик я овладя и прати в мрежата през краката на вратаря Бернд Лено. Минута и половина по-късно при опит за изнасяне от защитата, топката беше отнета от Галахър, който я подаде на Броя. Албанецът, макар и притиснат от защитник, я прати за втори път във вратата. До края на първия половин час Челси изпусна още едно положение чрез Енцо Фернандес.

След почивката Челси не атакуваше така агресивно както в първата част, но демонстрира сериозно израстване в защита и не позволи на Фулъм да сътвори кой знае какви положения пред вратата на Роберт Санчес.

След победата футболистите на Маурисио Почетино събраха 8 точки и заемат 11-о място в класирането, а също 8, но с по-лоша голова разлика на 13-ата позиция е Фулъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време до края на седмицата
Слънчево време до края на седмицата
Фиорентина с класическа победа над Каляри
Фиорентина с класическа победа над Каляри