НОВИНИ

Черно море отпадна от Лигата на конференциите

Черно море загуби от израелския Апоел (Беер Шева) с 1:2 и отпадна във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Черно море - Апоел Беер Шева
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:53, 01.08.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

Черно море загуби от израелския Апоел (Беер Шева) с 1:2 и отпадна във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. В първата среща, играна в Ловеч преди седмица, „моряците“ завършиха 0:0 с израелския тим.

Първото сериозно положение в срещата бе за гостите в 10-ата минута. Антонио Сефер стреля опасно от пряк свободен удар от около 20 метра, но топката премина над вратата на Черно море. Домакините отвърнаха с две много опасни атаки в рамките на минута, при които можеха да вкарат попадение. В 11-ата минута Мазир Сула стреля много опасно около 25 метра, но вратарят на Апоел Офир Марсиано успя да спаси. Секунди по-късно Андреяс Калкан получи топката отляво, пусна пас към Уеслен Жуниор в наказателното поле на гостите, който стреля, но над вратата.

В 25-ата минута Апоел откри резултата. Роей Гордана центрира от ъглов удар отдясно от вратата на Черно море, а Елдер Лопеш от около метър засече с глава топката при първа греда и вкара за 1:0 за израелския тим.

Черно море отговори моментално и в 33-тата минута домакините изравниха. Андреяс Калкан изпълни прекрасно пряк свободен удар от 25 метра и независимо че вратарят Офир Марсиано игра с топката, шутът беше силен и тя влезе във вратата за 1:1.

В началото на втората част гостите успяха да създадат две много опасни положения. В 53-тата минута Ротем Хатуел изведе в отлична позиция вдясно в наказателното поле на домакините Алон Тургеман, който стреля, но за късмет на домакините топката премина встрани от вратата. Минута по-късно късметът бе на страната на Черно море, след като след удар на Антонио Сефер от около 20 метра топката се отби в страничната греда.

В 64-ата мин. Апоел отново поведе в резултата с гол от статично положение. Антонио Сефер центрира отляво, а Елдер Лопеш се измъкна от опеката на Даниел Димов и с глава вкара за 2:1 за израелския тим.

Пет минути след това Дуду можеше да изравни, но след удара му по диагонал отдясно от около 20 метра топката премина встрани от вратата на Апоел.

Две минути преди изтичането на редовното време вратарят на Апоел Марсиано предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар от десетина метра на Дуду. В 89-ата минута Брено Тейшейра засече с гръб към вратата топката с глава, но тя премина над вратата на гостите. В добавените от съдия 6 минути в края на мача Черно море се опита да упражни натиск, но не успя да стигне до гол и отпадна от надпреварата.

Съперник на Апоел в следващия кръг е Млада Болеслав (Чехия), който след два успеха с 2:0 и 1:0 отстрани Трансинвест от Литва.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович и Оже-Алиасим запълниха полуфиналите на Игрите в Париж
Джокович и Оже-Алиасим запълниха полуфиналите на Игрите в Париж