НОВИНИ

Нулево равенство между Апоел и Черно море на първия мач в Ловеч

Втората среща ще се проведе също в България, като идния четвъртък (1-и август) противоборството се мести на стадиона в Разград и там ще се реши кой отива в третия кръг.

Апоел Беер Шева - Черно море, отбор на Черно море Варна
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 25.07.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море (Варна) завърши при нулево равенство с израелския Апоел (Беер Шева) в първа среща от втория кръг на Лига на Конференциите. Мачът се игра в Ловеч, където израелският тим посреща противниците си в Европа заради нестабилната ситуация в тяхната страна заради конфликта в Ивицата Газа.

Втората среща ще се проведе също в България, като идния четвъртък (1-и август) противоборството се мести на стадиона в Разград и там ще се реши кой отива в третия кръг.

Първото полувреме премина под контрола на израелския отбор в голямата му част, докато втората част беше по-равностойна и в нея Исмаил Иса изпусна да вкара, останал сам срещу вратаря.


Още преди да са изминали две минути от началото на мача израелците можеха да открият резултата. Елдер Лопеш проби отдясно и намери Гай Бадаш пред наказателното поле, който нанесе техничен удар, но Пламен Илиев изби. Топката обаче отиде у Алон Тургеман, който мигновено шутира, но Влатко Дробаров сложи тялото си. Последва нов удар на Бадаш, който се спря в гредата, а защитата на "моряците" се справи и изчисти в крайна сметка. Но натискът продължи и в 14-ата минута пак Тургеман беше на голова позиция след пас на Гордана. Изстрелът на нападателя обаче беше блокиран и излезе в ъглов удар.


Пет минути преди края на първата част "моряците" създадоха първата си реална голова възможност, след като Виктор Попов подаде на Панайотов, който продължи напред. Там Исмаил Иса изпревари защитник, но топката се оказа дълга и вратарят на израелския тим излезе и улови.

Второто полувреме започна в по-ниско темпо, но до 60-ата минута имаше по една ситуация пред двете врати. Исмаил Иса пропусна за българския тим, а Бадаш се освободи добре на границата на наказателното поле и стреля, но Пламен Илиев улови.


В 68-ата минута Черно море пропусна отлична възможност за излизане напред в резултата, след като Исмаил Иса беше изведен сам срещу вратаря. Опитният нападател получи малко случаен пас от Цветомир Панов, но реагира бързо. Той напредна, но вратарят Марсиано спаси изстрела му с крак.


Мачът продължи в същото темпо и развой на терена, като израелците владееха повече топката, но кой знае какви проблеми пред Пламен Илиев не се създадоха. В 82-ата минута Андреас Калкан центрира опасно от фаул от ляво, топката прелетя в наказателното поле и никой от израелския състав не я докосна. На задната греда дебнеше Живко Атанасов, но той също не успя да я отклони в мрежата на Марсиано. До края на мача картината не се промени, а двата тима изпълниха по няколко статични положения – ъглови удари и фаулове от страни, от които не се случи нищо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет линейки са на терен край горящите складове
Пет линейки са на терен край горящите складове
Житието на Иван Рилски "оживява" в опера пред храма
Житието на Иван Рилски "оживява" в опера пред храма