НОВИНИ

ЦСКА 1948 на 4 юли: Дата, която завинаги ще стои като черно петно в историята на нашия клуб

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:57, 04.07.2022
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
треньорът дубъла цска 1948 отказа отборът доиграе контролата локо
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 използва датата 4 юли, за да се върне шест години назад във времето и да припомни датата, която "завинаги ще стои като черно петно" в историята на клуба.

"Червените" използваха страницата си във Фейсбук, за да разкажат за случилото се пред стадион "Българска армия" на 4 юли 2016 година, когато "лица, претендиращи да са "армейци", крещяха срещу юноши на ЦСКА".

Ето и какво публикуваха на своята страница ЦСКА 1948:

"На 4 юли преди точно шест години пред стадион "Българския армия" лица, претендиращи да са "армейци", крещяха срещу юноши на ЦСКА. Обиждаха ги, замеряха ги с предмети. Това е дата, на която сякаш се срещнаха два абсолютно различни свята. Дата, която завинаги ще стои като черно петно в историята на нашия клуб. Дата, която никога няма да забравим.

За добро или лошо ще си припомним отново. Защото миналото не само ни дава добри уроци, но и само по себе си показва защо сме избрали настоящето ни да бъде точно такова.

"Най-черната дата в историята на ЦСКА. Единствено така бих могъл да опиша този ден. Хората от едната страна скандираха "ЦСКА", а от другата им отговаряха с възгласи "Гриша Ганчев", това ни е разказвал за случилото се присъствалият Стефан Сотиров, понастоящем член на Управителния съвет на сдружение ФК ЦСКА 1948 и административен директор на ДЮШ на клуба.

Публикуваме и какво си спомня за 4 юли 2016 г. друг свидетел - Ангел Рангелов - почетен председател на УС на ФК ЦСКА 1948, легенда на "армейците" и дядо на един от хулените футболисти. Рангелов определя случилото се като "втората най-срамна страница досега за ЦСКА след боя през 1975 г. между Левски и ЦСКА на стадион "Васил Левски".

"ЦСКА фалира и трябваше да се започне от нулата. Ние го направихме. Със състав изцяло от юноши и Адалберт Зафиров за треньор. Три дни отборът тренира в Студентски град и оттам трябваше да тръгне към Боровец. Преди това обаче минахме през стадион "Българска армия", за да вземем нужните пособия – топки, екипировка, конуси и.т.н. Това на практика беше новият отбор на фалиралия клуб. Когато стигнахме на стадиона с автобуса, там вече се бяха събрали по-крайни фенове, организирани от лидерите си. Рейсът пристигна, играчите слязоха, а феновете излязоха от "Дървеното". 50-100 души започнаха да хулят и да псуват юношите, които да не забравяме, че бяха станали шампиони в първенството на Старшата възраст. С емблемата на ЦСКА на гърдите си. Замеряха ги с бутилки и с каквото намерят. Наричаха ги "провокатори" и "мръсници". Казах им: "Не се излагайте! Това са наши юноши. Това са наши деца. Дали са всичко за този клуб. Какво са виновни те?". Но те бяха озверели, не разбираха от дума. За радост имаше и доста хора, които подкрепиха отбора, иначе не знам до какво можеше да се стигне. Можеше да стане голям конфликт.
Влязох при момчетата. Успокоих ги. Доста се бяха уплашили. Казах им: „Спокойно! Няма нищо страшно! Качваме се и продължаваме!"

И така ЦСКА продължи тренировъчния си процес и по-нататъшното си развитие, но винаги ще помним как някои хора постъпиха тогава с децата ни", написаха от ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как украинските граждани си търсят работа в България?
Как украинските граждани си търсят работа в България?
Сигнал за пожар в жилищен блок вдигна на крак пожарникарите в Благоевград
Сигнал за пожар в жилищен блок вдигна на крак пожарникарите в Благоевград