НОВИНИ

ЦСКА нанесе шеста поредна загуба на Черно море в баскетболното първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:16, 12.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
цска нанесе шеста поредна загуба черно море баскетболното първенство
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Баскетболният отбор ЦСКА победи с 97:84 (25:29, 21:16, 19:16, 32:23) у дома тима на Черно море Тича в среща от 10-ия кръг на НБЛ и нанесе шесто поредно поражение на варненци в шампионата.

"Моряците" стартираха ударно срещата и поведоха с 9:0, като в един момент авансът им дори надхвърли 10 точки, но до края на първата четвърт "червените" понамалиха пасива си и така първите 10 минути завършиха при 29:25 в полза на гостите.

Варненци продължиха да водят и през голям период от втората част, но в самият ѝ край баскетболистите на ЦСКА стигнаха до обрат и на почивката водеха с 46:45.

След подновяването на играта домакините направиха опит да се откъснат в резултата, но играчите на Черно море не го допуснаха и така преди последната четвърт те изоставаха със само четири пункта при 61:65.

В решителните 10 минути обаче играчите на ЦСКА изцяло контролираха играта и в един момент дори съумяха да отворят разлика от 16 точки и в крайна сметка финалната сирена дойде при 97:84 в тяхна полза.

Страхотен мач за победителите изигра Зейн Ноулс, който завърши с "дабъл-дабъл" - 32 точки и 14 борби. Мартин Сотиров и Алекс Симеонов пък реализираха съответно по 17 и 13 точки за успеха. За Черно море Тича пък Тач Ънру стана най-резултатен с 19 точки.

Победата изкачи баскетболистите на Росен Барчовски до петото място с актив от 13 пункта, докато варненци след шестото поредно поражение са седми с точка по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Малките мислители" на БНТ станаха хит в TikTok
"Малките мислители" на БНТ станаха хит в TikTok
В подкрепа на жертвите на насилие: Кризисните центрове у нас са недостатъчни
В подкрепа на жертвите на насилие: Кризисните центрове у нас са недостатъчни