НОВИНИ

Д-р Заргар: Усещам се добре като български гражданин

bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 12.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Добре се усеща това да съм български гражданин. За голямо съжаление, още нямам време да го усетя пълноценно, но като получа личната си карта, сигурно ще е повече. Това сподели в ефира на "Панорама" д-р Абдулах Заргар от Исперих, за чиято история и битка да получи българско гражданство БНТ ви разказа първа.

Има много хора, на които искам да благодаря, но основно на населението от Лудогорието и цяла България, които застанаха зад мен, сподели д-р Заргар.

Министър-председателят Бойко Борисов ми даде почти 30 минути от своя почивен ден, много ми е приятно това. Освен това - проф. Ангелов, здравният министър, г-жа Ахладова - правосъдният министър... Всичките уважиха не само мен, но и искането на народа. Искам също да благодаря на президента, вицепрезидента, областния управител, много други хора, те са цяла верига, сподели д-р Заргар.

Д-р Абдулах Заргар получи официално българско гражданство

България ми предлага същността на това, за което съм станал лекар. Аз върша нещо, за което съм се борил и това има висока цена. Усещам, че въртя едно колело, което без мен, много трудно се върти, каза д-р Заргар.

Относно присъдата, която получава заради внасяне на голяма сума пари при влизането в страната преди години, той заяви, че е по-добре да прости човек, отколкото да търси отмъщение.

Аз ги декларирах още в посолството на България в Иран, тези пари ми трябваха, за да уча докторантура, затова ги носех в себе си, разказа докторът.

По думите му несправедливостта е най-големият проблем, като например липсата на достатъчно здравни грижи за малките населени места, както и липсата на медицински кадри.

Вижте целия разговор с д-р Заргар във видеото.

Гледайте още от дебатите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
966 са новите потвърдени случаи на коронавирус
966 са новите потвърдени случаи на коронавирус
Карадайъ: Готови сме да участваме в коалиция за управление
Карадайъ: Готови сме да участваме в коалиция за управление