НОВИНИ

Дамар Хамлин е показал забележително подобрение през последните 24 часа

Дамар Хамлин
Снимка: профил на Дамар Хамлин в twitter
bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 05.01.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Играчът на Бъфало Билс Дамар Хамлин е показал „забележително подобрение“ през последните 24 часа, три дни след като получи сърдечен арест по време на двубой от Националната футболна лига, съобщиха от пресслужбата на Билс.

Тимът разкри, че Хамлин изглежда „неврологично непокътнат“, продължавайки възстановяването си.

Припомняме, че 24-годишният дефанзивен бек колабира в понеделник вечер, след като понесе тежък удар в гърдите в единоборство с рисийвъра на Синсинати Бенгалс Тий Хигинс по време на откриващата четвърт от сблъсъка, който се предаваше на живо от Синсинати. Медицинският екип възвърна пулса на Хамлин на терена и той бе хоспитализиран в критично състояние.

„Чрез помощта на медицинските лица, които се грижат за Дамар Хамлин в Медицинския център на Университета в Синсинати, Дамар е показал забележително подобрение през последните 24 часа. Докато продължава да бъде в критично състояние, той е демонстрирал, че изглежда неврологично непокътнат. Белите му дробове продължават да се възстановят и той прави постепенен прогрес“, се казва в изявлението на Бъфало.

НФЛ заяви, че мачът между Билс и Бенгалс, ключов за решаване разпределението на поставените за плейофите, няма да бъде завършен тази седмица, като има вариант и изобщо да не бъде приключен. „Всяка една опция се разглежда и обсъжда“, коментира в сряда изпълнителният вицепрезидент по футболните операции на Лигата Трой Винсънт.

„Нашeто момче е по-добре, той е буден и показва признаци на подобрение. Благодаря, Боже мой. Моля, продължавайте да се молите“, написа съотборникът на Хамлин Кайир Елам в Twitter.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вирусна вълна: Препълнени детски отделения в София и Гоце Делчев
Вирусна вълна: Препълнени детски отделения в София и Гоце Делчев
Локомотив (Новосибирск) воден от Пламен Константинов стартира отлично годината
Локомотив (Новосибирск) воден от Пламен Константинов стартира отлично годината